Mickis i målstim gav ny vinst!
Bild: Fyramålsskytten Michaela Larsson, Foto: Fia Jonsson

På en något studsig gräsplan i ett soligt Visby kunde BP:s damer hämta hem tre nya poäng. P18 IK tog en tidig ledning, men BP kunde snabbt vända och vann till slut med 5-2, efter h ...

På en något studsig gräsplan i ett soligt Visby kunde BP:s damer hämta hem tre nya poäng. P18 IK tog en tidig ledning, men BP kunde snabbt vända och vann till slut med 5-2, efter hela fyra mål av Michaela Larsson.

Pauline Mårtensson gav P18 ledningen redan efter knappt tio minuter, men 19-åriga Michaela ”Mickis” Larsson inledde sitt målskytte med en kvittering mindre än fem minuter senare, efter ett fint inspel från Isabell Hammarbäck. Innan domaren blåste av för paus hade Larsson gjort ytterligare ett mål och Daniella Novakovic ett.
Med en halvtimme kvar kom 4-1 då en frispark från Eldina Ahmic ledde till en retur som Michaela Larsson slog in. Hon gjorde i slutminuterna även det sista målet efter att Christabel Oduro reducerat för P18.
Sammantaget var BP det bättre laget, även om det svängde en del och P18 hade flera bra chanser, bland annat en ribbträff.
Med tio minuter kvar kom 18-åriga Joy Mertzig in, och debuterade därmed för BP i Division 1, efter övergången från Huddinge.Välkommen in i spelet!

Ledarduon Staffan Jacobsson och Marcelo Fernández är överens i matchanalysen:
– Spelmässigt var det en ganska hafsig match, där det märktes att vi är ovana med naturgräs. Självklart är det kul med Michaela Larssons fyra mål, men vi är än mer nöjda med hennes roll i försvarsarbetet. Med sitt presspel gav hon inte P18:s backlinje en lugn stund.

Michaela Larsson, har du gjort fyra mål i en match förut?
– Nej, det har jag inte, snarare blev det väl fyra mål på hela förra Hammarby-säsongen…
Vilket mål är du mest nöjd med?
– För lagets del var kvitteringen skönast. Då kunde vi lugna oss och ta tag i spelet. För egen del är jag mest nöjd med volleyreturen på Eldinas frispark
Nu är det ny match redan på tisdag, mot Bollstanäs i Victoria cup. Kan ni ladda om?
– Jodå, nu har vi en skön vinst i bagaget, och vill visa att vi kan göra många mål igen!

Från dagens fulla omgång i Division 1 Södra Svealand kan vi notera vinster för Sätra och Älvsjö, samt glädjas över att Hässelby lyckades komma igen efter halvtidsunderläge, och klara oavgjort borta mot Boo.
Serien toppas av Boo, med Sätra och BP tätt efter.
Nästa match i serien för BP är mot Norrköpingslaget Lindö FF, som gästar Grimsta lördag 13 maj. Redan på tisdag väntar dock match i Victoria Cup, mot Bollstanäs på bortaplan.

Fakta Division 1 Södra Svealand
P18 IK – BP
2-5 (1-3)
Mål: P18: Pauline Mårtensson 9; Christabel Oduro 64; BP: Michaela Larsson 13, 31, 59, 89; Daniella Novakovic 35
Varningar: Michaela Larsson 86
Domare: Teddy Larsson