Motvind för BP på Grimsta

Det blev en tuff match på Grimsta när Assi gästade BP i Elitettans åttonde omgång. Matchen slutade tillslut 1-2, efter två mål som båda kom tidigt i varsin halvlek. Text: Vict ...

Text: Victor Grusell Foto: Henke Råssmo

Det var en molntung himmel som låg över ett blåsigt Grimsta, när BP skulle möta de långväga gästerna Assi IF från Kalix. Assi spelade mot en hög press mot BP och hemmalaget fick tidigt i matchen problem med att spela sig förbi pressen.

När matchen var nio minuter gammal kom det första målet, signerat av Assis offensiva mittfältare Moa Öhman. Öhman slog till bollen som damp ner framför henne i straffområdet och ledningen tilldelades bortalaget.

I den första halvleken hackade maskineriet för båda lagen på planen och den kalla vinden gjorde sig påmind på läktarna när spelade inte riktigt nådde upp till temperaturer för att värma publiken. I slutet av den första halvleken BP nära på att kvittera, men gästernas målvakt var med och räddade skottet.

I den andra halvleken fick Assi in ett tämligen tidigt mål, när matchklockan stod på 56 minuter tog mittbacken Rebekah O´Brien en rejäl löpning och kunde ensam mot Persson i BP-målet utöka ledningen.

För BPs del öppnades målkontot i den 71 minuten, efter att Ahmic var säkerheten själv från straffpunkten. Om situationen var straff eller inte diskuterades på läktaren. Men domaren dömer och straffspark var ett faktum.

BP tryckte på för en kvittering, men Assi stod emot. På tilläggstid var BPs inbytta Larsson nära på att agera ”super sub” när hon försökte lobba in bollen över målvakten. Men Watson sträckte ut och kunde få båda händerna på bollen.

När matchen blåstes av var resultatet 1-2 på resultattavlan och BP fick nöja sig med ett mål framåt och noll poäng. Nu blir det istället att ladda om för match igen, då på söndag borta mot Kvarnsvedens IK.