Norrby i huvudroll när BP återtog serieledningen

BP lyckades efter en fin arbetsinsats besegra Sätra SK med 3-1 i lördagens seriefinal i Division 1 Södra Svealand. Med segern gick BP förbi Sätra i tabellen och övertog därmed seri ...

BP lyckades efter en fin arbetsinsats besegra Sätra SK med 3-1 i lördagens seriefinal i Division 1 Södra Svealand. Med segern gick BP förbi Sätra i tabellen och övertog därmed serieledningen. Lovisa Norrby fick glädjen att avgöra med sina första mål för säsongen, men strax innan trodde många att det var slutspelat för dagen för henne.

Andra halvlek var knappt tio minuter gammal när Ellinor Lindbom efter en frispark fick på ett hårt skott som såg ut att kunna ge BP ledningen, men där stod Lovisa Norrby kvar i straffområdet.
– Jo, jag stod i vägen och fick skottet i huvudet. Jag vet inte riktigt var det träffade, men hårt var det.
Norrby låg kvar på marken ganska länge, och vi var många som var oroliga för att det var en allvarlig skada. Hon kunde glädjande nog dock spela vidare, vilket skulle visa sig bli avgörande.

Sätra inledde matchen starkt och dominerade första tjugo minuterna. Duktiga Mathilde Gbotto Carlsson oroade hemmaförsvaret med sin snabbhet och offensivt hade BP svårt att hitta spelvägar genom Sätras välorganiserade mittfält. Nichole Persson fick se ett hårt skott från lagkaptenen Linda Lundström träffa stolpen, och när domaren bröt för kort vattenpaus kunde BP vara ganska nöjda med ett oavgjort resultat. I andra delen av halvleken lyfte BP spelet och tog över klart mer av bollinnehavet. Man slet på med härlig kämpaanda och lyckades hålla igång passningsspelet i längre anfall utan att riktigt skapa klara målchanser.
I andra halvlek förbättrades bilden ytterligare för BP. Uppspelen från backlinjen nådde rätt adress oftare och oftare och Sätra fick allt svårare att skapa farligheter. Norrby igen:
– Vi pratade i halvtid om att stänga deras omställningar tidigare och lyckades bättre med det i andra halvlek. Gbotto Carlsson är snabb och farlig och det gäller att försöka få henne felvänd. Vi lyckades bättre och bättre med det.
Det var också BP som i den 58:e minuten kunde ta ledningen när Julia Olsson fick chansen på en andraboll efter att Daniella Novaković hade stört Sätras målvakt. Sätra replikerade bara drygt fem minuter senare när Mirjana Jovanovic mycket tjusigt prickade in en frispark från drygt 20 meter. Två minuter senare slog Emilie Eriksson en perfekt högerhörna som Lovisa Norrby kom högst på och skallade in bollen till en ny BP-ledning. BP fortsatte att arbeta hårt för att neutralisera Sätra, inte minst var det viktigt med Malin Brobergs outtröttliga slit i främsta linjen. Det arbetet ledde i 72:a minuten till en frispark en bit fram på högerkanten. Emilie Eriksson klev fram, slog en lång boll med sin vänsterfot som än en gång nådde Norrbys huvud och 3-1 var ett faktum.
– Det var sjukt kul att vi vann och att jag fick göra mina första mål för säsongen, sa en sprudlande glad Norrby efter matchen. Inte minst efter smällen jag fick i huvudet tidigare.

Än en gång spelade Emilie Erikssons vänsterfot en stor roll, med två målgivande passningar. Var det intränade varianter?
– Åtminstone vet jag var jag slå bollarna, var våra långa spelare ska dyka upp.
Är du nöjd med ert spel i försvaret idag?
– Jo, jag tycker att vi har ganska bra koll på dem och att vi hjälper varandra på ett bra sätt hela tiden.
Nu gäller det att ladda om för nästa match?
– Det blir inga problem! Vi tar som vanligt en match i taget; nu klarade vi av den här, sedan är det bara att sikta på nästa. Vi ska ta P18 också!

BP leder nu serien med två poäng före Sätra. Älvsjö vann klart mot Enskede och hänger på i tabelltoppen, och på söndag spelar Södersnäckorna mot Boo.

Kommande helg åker BP alltså till Visby där P18 IK tar emot på Visborgsvallen på lördag.