Novaković tremålsskytt i sista träningsmatchen

Det blev ännu en klar seger för BP i sista träningsmatchen. Hässelby SK höll emot i första halvlek, men till slut blev BP:s segersiffror 5-0, efter tre mål av Daniella Novaković. ...

BP tog kommandot från start och skapade målchanser redan från start. Michelle Rojas Flores spräckte nollan i sextonde minuten, men sedan uteblev målen trots många möjligheter.
-Visst blir man lite frustrerad när det inte blir mål på chanserna, men jag tycker att vi ändå behöll ett lugn och fortsatte att spela efter vår plan, berättar Lovisa Norrby. Vi hade mycket boll och tycker också att vi lyckas hitta en del fina kombinationer som vi tränat på de senaste veckorna.
I andra halvlek fortsatte BP:s dominans. Daniella Novaković gjorde 2-0 på en tidig straff, och hade sedan lyckan att få göra två till, båda gångerna framspelad av Malin Broberg. I slutet av matchen, strax efter ett stolpskott av Fia Grönborg, kunde Rojas Flores med sitt andra mål fastställa slutresultatet till 5-0.

Lovisa Norrby, du har spelat ganska mycket på sistone, men var borta de första träningsmatcherna?
-Jo, jag var sjuk en del så det blev en strulig försäsong. Nu är jag fullt spelklar och är riktig taggad inför seriepremiären nästa helg!
Det har varit lite rotation på innerbacksplatserna. Hur ser du på konkurrensen?
-Inspirerande! Vill man var med i startelvan gäller det att visa kvalitet varje vecka, så det kommer säkert att höja nivån i hela laget.
Det har inte blivit många insläppta mål under träningsmatcherna, så vi kan nog tro att den analysen stämmer.

Nästa söndag är det så äntligen dags för seriepremiär i Division 1 Södra Svealand. Det är i och för sig bortamatch mot Älvsjö AIK, men idrottsplatsen ligger bara tio minuters promenad från Älvsjö station, så planera gärna in en utflykt!