Ny seger gav ryck i serietoppen

BP vann söndagens bortamatch mot Enskede med 2-1, och ryckte därmed ifrån Sätra i tabelltoppen i Division 1 Södra Svealand. Vi fick notera ett par bekanta målskyttar i protokollet. ...

Text & foto: Tore Kleist

Inte helt oväntat bjöd Enskede gott motstånd mot de gästande serieledarna i solskenet på Enskede IP. BP dominerade visserligen bollinnehavet från start men hemmaförsvaret hade länge bra kontroll på anfallsförsöken. Första målchansen dröjde till 31:a minuten, när Michelle Rojas Flores fick huvudet på en lyftning från Daniella Novaković och träffade ribban. Med fem minuter kvar av halvleken kom högerbacken Rebecka Lundblad Roth i en snabb framstöt, väggspelade sig in i straffområdet och slog in bollen snett inåt bakåt. Centralt fanns som så många gånger förr Daniella Novaković, som lugnt och behärskat kunde placera in ledningsmålet.
I andra halvlek lyfte Enskede spelet något och inte minst Linnèa Söderqvist kändes hela tiden farlig. Hon hade också tre skott som alla var ganska nära att ställa till det för Nichole Persson i BP-målet. I stället för en kvittering fick vi i den 85:e minuten se en kontring där Michelle Rojas Flores snabbt drev upp bollen på vänsterkanten. Nyligen inhoppade debutanten Layet Valerie Carlson gjorde en fin diagonallöpning som öppnade vägen centralt för Rojas Flores. Hon kom i fint läge vid straffområdesgränsen och fick till ett mycket fint skott upp i målvaktens högra kryss.
Enskede gav inte upp utan fortsatte att försöka skapa farligheter. I den tredje tilläggsminuten fick man också in en reducering efter en fin frispark från långt håll av Tilde Andrén. Några nervösa sekunder följde för BP-supportrarna, men Enskede hann inte skapa någon ytterligare chans.
I och med segern och Sätras oavgjorda resultat mot Tyresö i lördags har BP skaffat sig ett försprång på sju poäng i Division 1 Södra Svealand. Även om Sätra har en match mindre spelad ser det nu mycket bra ut för BP inför seriens avslutande omgångar.

Närmast på tur för BP är match i Victoria Cup mot AIK på onsdag kväll och sedan väntar Telge United i serien på lördag. Båda matcherna spelas på Grimsta.

Matchfakta Division 1 Södra Svealand
Enskede IK – BP
1-2 (0-1)
Mål: Enskede: Tilde Andrén 90+3    BP: Daniella Novaković 40; Michelle Rojas Flores 85