Ny seger och befäst serieledning

Daniella Novakovic stod för tre mål i den första halvleken och avgjorde fredagens match mot Boo FF redan då. Att vi sedan fick krydda siffrorna med Eldina Ahmic frispark från 35 me ...

Daniella Novakovic stod för tre mål i den första halvleken och avgjorde fredagens match mot Boo FF redan då. Att vi sedan fick krydda siffrorna med Eldina Ahmic frispark från 35 meter var inte fel. Serieledningen i Division Ett Södra Svealand är befäst efter 4-1 hemma mot Boo FF.

Vi fick en bländande start på Grimsta när Isabell Hammarbäck kommer runt på högerkanten och hittar Daniella Novakovic i mitten av straffområdet som enkelt placerar in 1-0 för BP. Under de första tio minuterna är BP helt spelförande och det är först efter elva minuter som Boo bjuds in i matchen.

Gästerna får frispark cirka 25 meter från målet, lagkapten Alice Ahlberg kliver fram och avlossar ett stenhårt skott som går rätt upp i Nichole Perssons högra kryss. Inte mycket att förvara sig emot och målet tänder Boo som kommer i flera anfallsvågor.

Anfallsvågorna ska dock ta slut när BPs första mål upprepar sig, Hammarbäck kommer återigen runt på högerkanten och slår ett inlägg mot första stolpen där Novakovic möter och på något vis skruvar bollen över målvakten. Ett vackert mål och BP återigen i ledningen.

Ledningen utökas när Michaela Larsson driver bollen från mittlinjen och efter en perfekt löpning hittar Novakovic som fri med målvakten inte gör något misstag. Hattrick från Novakovic!

I andra halvlek försöker Boo flytta fram positionerna för att skapa nerv i matchen med ett reduceringsmål, det ska dock inte komma. Istället kliver Eldina Ahmic fram och från 35 meter skruvar hon in bollen i första krysset. Ett av årets vackraste mål på Grimsta.

Efter 4-1 spelas matchen närmast av, båda lagen gör tidiga byten och låter klockan ticka upp till 92.22 då huvuddomaren beslutar att vi får ta kväll.

Tre omgångar återstår, närmast på tur spelas BP hemma mot Sätra SK lördag 16 september 13.00 på Grimsta.