Ny storseger på Grimsta

BP tog en klar seger i torsdagskvällens träningsmatch mot Sandvikens IF. Efter tre mål i första halvlek blev det till slut hela 8-0. Förutom de många målen kan vi glädjas över att ...

BP tog en klar seger i torsdagskvällens träningsmatch mot Sandvikens IF. Efter tre mål i första halvlek blev det till slut hela 8-0. Förutom de många målen kan vi glädjas över att Eldina Ahmić gjorde comeback.

Det tog 10-15 minuter innan BP etablerade ett övertag. Fram till dess höll Sandviken ihop sitt försvarsspel bra och kunde även komma fram i en och annan framstöt. I sextonde minuten inledde Fia Grönborg målskyttet med ett distinkt vänsterskott, och resten av halvleken var det BP för hela slanten.
-Jo, vi lyckades bra med det vi pratade om inför matchen, att hålla en hög press tidigt, konstaterade tränaren Marcelo Fernández efter matchen. Innan halvtidssignalen ljöd hade Marie Segerholm och Michaela Larsson hittat rätt och Michelle Rojas Flores haft två ramträffar. I andra halvleken fortsatte BP:s dominans och målen kom i ganska jämn takt. Rojas Flores fick revansch och gjorde halvlekens två första mål.
BP:s tränarteam luftade många spelare i den kylslagna kvällen. Med en dryg halvtimme kvar fick vi se Eldina Ahmić kliva in på Grimstamattan för en efterlängtad comeback.

Premiären i Division 1 Södra Svealand närmar sig och vi har i flera av träningsmatcherna sett BP dominera klart och lyckats göra många mål även mot andra Division 1-lag. Vi vet också att för att nå uppflyttning måste man vara bättre än alla andra lag i serien, så det gäller att nå spetskvalitet i alla lagdelar och spelmoment. Det ser ut som om laget är på god väg mot detta!

Den sista träningsmatchen spelas mot Hässelby SK lördag 7 april. Seriepremiären går av stapeln på Älvsjö IP den 15:e.

Fakta träningsmatcher
BP – Sandvikens IF
8-0 (3-0)
Mål: BP: Fia Grönborg 16; Marie Segerholm 19; Michaela Larsson 36,83; Michelle Rojas Flores 50,65; Agnes Bergling 70; Daniella Novaković 89

BP:s startelva:
Rebecka Ayranci Dahlberg – Emelie Joelsson (Emilie Eriksson 55), Felicia Thörngren (Mathilda Prim 71), Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova (Filippa Wallén 55) – Marie Segerholm (Agnes Bergling 46), Joy Mertzig (Ellinor Lindbom 46), Fia Grönborg (Eldina Ahmić 57), Michelle Rojas Flores, Michaela Larsson – Malin Broberg (Daniella Novaković 71)