Oavgjort igen trots spelövertag
Sofia Albertsson Foto: Erik Bjernulf

Västerorts och Nackas stoltheter BP och Älta spelade båda 1-1 i sina premiärmatcher i Division 1 Södra Svealand, och det blev även resultatet då lagen möttes på Älta IP på lördagen ...

Västerorts och Nackas stoltheter BP och Älta spelade båda 1-1 i sina premiärmatcher i Division 1 Södra Svealand, och det blev även resultatet då lagen möttes på Älta IP på lördagen.

BP dominerade matchen i första halvlek, men lyckades inte skapa speciellt många målchanser.
– De rullade boll bra, framför allt de första 25 minuterna, men mest på ytor som vi tycker är okej att släppa, säger Ältas tränare Pjer Gardelius de Puy.

Det blev ändå BP som tog ledningen när högeryttern Sofia Albertsson fick till ett slags nicklobb i slutet av halvleken.

Andra halvlek liknade den första, med mycket bollinnehav för BP. Dock lyckades Älta kvittera i 87:e minuten, då Ellinor Lindbom fick på ett tungt skott som Nichole Persson inte nådde.

Målnickaren Sofia Albertsson är ganska nöjd med mycket av spelet.
– Vi lyckades hålla nere bollen och hitta många bra kombinationer i det blåsiga vädret. Försvarsmässigt hade vi bra kontroll på Ältas många långbollar, och vi kunde nog ha stängt matchen tidigare.

– Vi kontrollerar mycket av spelet, men borde kunna hota mer i djupled. Vi måste också bli mer effektiva när målchanserna kommer, konstaterar tränaren Marcélo Fernandez. Vi kan ta ut mer ur gruppen.

I BP debuterade nyförvärvet från Djurgården Sofia Nilsson i backlinjen, och i Älta återfanns tidigare landslagsspelaren Elin Ekblom Bak, som är tillbaka i moderklubben.

Nu får tjejerna ladda om batterierna inför nästa tuffa match. Lördag 29 april kommer IFK Norrköping till Grimsta med två raka segrar i bagaget.

Från dagens andra matcher noterar vi bland annat tredje raka förlusten för våra goda grannar Hässelby SK, och en rejäl storseger med 8-3 för Boo mot Lindö från Norrköping.