Oavgjort mot Älvsjö på ett kyligt Grimsta

Träningslunken bröts för BP på torsdagkvällen, då den första matchen för vintern spelades. Älvsjö AIK stod för motståndet på Grimsta i en kylslagen 1-1-match. Text: Tore Kleist ...

Text: Tore Kleist

Så här i slutet av november efter ett längre speluppehåll kan man inte förvänta sig något glimrande spel. I och för sig är träningarna förstås igång, men många spelare är otillgängliga och trupperna är under ”ombyggnad”. BPs tränare Marcelo Fernández var ändå hyfsat nöjd med spelet efter 1-1 mot Älvsjö på en kall Grimsta-plan.
– Det var en ganska lam match, men glimtvis fick vi till ganska bra spel. Älvsjö visade dock större motivation, vilket var en stor anledning till det oavgjorda resultatet.

I första halvlek startade BP bäst men båda lagen skapade målchanser. Bland annat hade Älvsjö ett skott i ribban, men i paus var det fortfarande mållöst. Skyttedrottningen i Division 1 Södra Svealand, Michelle Rojas Flores, gav BP ledningen tidigt i andra halvlek med ett skott i målvaktens vänstra kryss. Älvsjö kunde kvittera genom Victoria Heikfolk på straff i mitten av halvleken efter att BPs målvakt Nichole Persson fällt Violina Naoum.

Nästa träningsmatch spelas torsdag 29 november mot FC Djursholm. Välkomna till Grimsta då!