P17: Derbyseger på Grimsta IP.

P17 tar rygg på P19 och siktar på seger mot Dif hemma på Grimsta IP. Tränare Jacob Kellgren  -Vi går in till match med den största respekt för ett starkt motstånd som ...

P17 tar rygg på P19 och siktar på seger mot Dif hemma på Grimsta IP.

Tränare Jacob Kellgren

-Vi går in till match med den största respekt för ett starkt motstånd som givet förlusten i P19 igår vill försvara sina färger.

Energifyllda första tio minuter med ett tydligt spelövertag för BP. Samtliga spelare i hemmalaget har bollkontakt och är delaktiga i spelet. BP står för ett par vassa avslut genom Marcus Tastekin och Kingsley Okafor.

Gästerna låser fast bollen i ett längre anfall runt kvarten och kommer in i matchen på ett bra sätt. Man spelar till sig ett par resultatlösa hörnor och en släng självförtroende.

Minut 20 och Zeidane Inoussa öppnar poängkontot med en skruvad boll i höger burgavel. Assist från pigge Nils Wallenberg. BP spelar sig åter till ett visst övertag på plan. Man gör det ofta med framgångsrikt kortpassningsspel , väggspel och löpvillighet. Gästerna tvingas till försvarsspel och stressas i sin kreativitet. När man kommer till anfall avslöjas man omgående av ett  närmast felfritt mittlås i Filip Drinic och Axel Johansson. I minut 36 springer en rätt placerad Nils Wallenberg in 2-0 på Max Schulz Slotte snett inåt bakåt pass.

Dif reducerar med knappa fem minuter kvar av första halvlek och får utdelning på ett gediget jobb.

Hemmalaget spelar till sig en smakstart av andra halvlek när summan av fler starka prestationer ger Inoussa läget att stöta in 3-1 från nära håll i minut 50. Upprinnelsen är en snett inåt bakåt pass från Kingsley Okafor som broderat sig ner till kortlinje med funktionell tvåfotsteknik , vackert och effektivt.

Den fysiska delen av spelet skruvas upp mot timmen spelad och matchbilden blir lite mer av en kamp och 50/50 spel än genomtänkta prestationer. Med blotta ögat ser det ut att gynna gästerna mer än hemmalaget.

Kellgren/Spångberg coachar in lite snabbhet som stått i spiltan och frustat efter dryga timmen och får grepp om händelserna ånyo. Kingsley Okafor håller sig påpassligt framme på ett oortodoxt inlägg från Wallenberg i minut 70 och lägger in 4-1 som avslut på ett längre anfall, nu är det rolig fotboll.

BP hittar sätt att dominera matchen och avslutande tio minuter är ren poesi i rörelse när det mesta kuggar och jobbet för varann blir tydligt.

Jag är nöjd med hur vi tar oss an Djurgården idag. Jag tar med mig hur vi genomför matchen, både i anfallspel och försvarsspel. Återigen en match där vi orkar jobba enligt vår spelidé i 90 min.