P19: BP överlägset i målsnålt derby.

Vilka möblerar bästa laget och taktiken vem hittar bäst tonträff i genomgång , eller spelar det nån roll i ett derby?  BP verkar vara mest närvarande inledningsvis och i a ...

BP verkar vara mest närvarande inledningsvis och i andra minuten pressar Kristoffer Grauberg Lepik fram ett misstag som ger 1-0. En rensning från målvakt studsar fel och rinner in. Gästerna är direkt på hugget när bollen är igång igen och trycker på i ett anfall som inte resulterar.

Hög matchkvalité uppemot 15´ spelat , distinkt passningsspel lyckade brytningar platsväxlingar ja men bra fotboll helt enkelt på Grimsta IP. BP etablerar spelet i sina anfall lite lättare än gästerna som å andra sidan emellanåt hittar en fin korridor mitt i banan att avancera i.

Lepik har ånyo en vass målchans i 22´ som en konsekvens av ett gediget anfallsspel där hemmalaget smyger förbi i fart på kanterna. Marcus Lindell Felix Bennarp Daniel Svensson David Durak gör ett starkt jobb i kantspelet. Durak har också ett skott på mål i 35´utan resultat.

BP hittar sätt att bryta och störa Dif i uppspelsfasen och kan därmed vara i förarsätet större delen av första halvlek.

Dif startar andra halvlek angeläget och sätter hård press på hemmalaget över hela banan. Man kontrar starkt och är i numerärt överläge flertalet gånger men växlar inte in chanserna till vassa avslut.

BP får koll på prylarna tio minuter in i halvleken, och det är också då man utökar ledningen till 2-0. Lepik slår en hårt pressad frispark som målvakten är på men inte mäktar stoppa, vackert så av den långe.

Hemmalaget skapar sig ytterliggare ytor och tid genom målet och kan kapitalisera på det. BP byter in pigga ben behåller farten och initiativet i spelet. Senare delen av halvleken hanterar BP överraskande lätt mot ett i bästa fall snabbt kontrande Dif. Kontringar som stannar av eller avlövas effektivt inte minst av Jesper Ceesay. Kommer gästerna till avslut är Simon Graasvoll omutlig idag när han med hjälp av sina medspelare kan spika igen och hålla nollan.

Ceesay om matchen.

Vi var det bättre laget och hade kontroll på matchen i 90 minuter. Vi borde ha utnyttjat flera av våra chanser bättre. Nu så är vi med i toppracet och ska fortsätta som vi gjort de senaste matcherna!