P19: Den långe stekhet med nytt mål i vändning på Grimsta IP.

Efter en del dividerande med utrustning som välvilligt löstes visslades matchen igång på nyplastade Grimsta IP.  Helsingborg får ett övertag efter en tempostark inledning. ...

Efter en del dividerande med utrustning som välvilligt löstes visslades matchen igång på nyplastade Grimsta IP.

Helsingborg får ett övertag efter en tempostark inledning. Ett skott från håll som Alexander Westberg säkert tippar till hörna slutar i en straff för gästerna i minut 7. 0-1 hastigt och olustigt prövar ungdomarnas tålamod och kyla i hemmalaget.

BPs första avslut dröjer till minut när 14 Mert Tuncer skottar ett avslut strax över efter upplägg av Felix Bennarp och vid mitten av första halvlek är hemmalaget hyggligt med i handlingen i en om man så vill lite grinig tillställning. Täta närkamper , riv och slit , mycket avblåsningar, en helt vanlig dag på jobbet således.

Gästerna tilldöms en frispark i farligt läge just utanför straffområdet senare del av halvleken , skottet går över och istället är det BP som gör mål några minuter därefter. Med utomordentligt fin precision öppnar den långe ,Kristoffer Grauberg Lepik , poängkontot för BP till 1-1 efter lite tiki taka i förspelet från Tuncer och David Durak.

Kryss i halvtid och en chans för omstart i alla läger.

BP vallade om grejerna bra och kommer ut med hälsosam energi och kan förlänga den positiva period man hade innan paus. I minut 51 kommer man dessutom till flera avslut i ett och samma anfall som ger råg i ryggen.

Hemmalaget tar över initiativet upp mot dryga timmen spelad och tycks vilja göra mer av mindre.

Gästerna sticker upp i sporadiska anfall , ett sånt i minut 65 då Westberg i buren är på rätt ställe och suger in bollen i torson, vackert så. Här är man också riktigt på gång in i matchen med huvud ork och allt. Lite olyckligt raseras det av ett andra gult kort och en utvisning efter dryga 70 minuter.

BP gör många rätt när spelet går igång igen och i minut 76 kan nyss inbytte Kingsley Chibuike Okafor stöta in 2-1 på inspel från Daniel Svensson. Det blir ett visst palaver efter inlägget men Okafor sorterar bra och hittar rätt i stöket.

Hemmalaget avslutar matchen avslappnat både på plan och bänk , där erfarne Andreas Engelmark åter finns med i BPs ledarteam, men släpper till ett par tre avslut som prövar Westberg i hemmaburen.

En sista ryck från Helsingborg på matchen som hittade både energi och kreativitet gav sånär ett kryss idag men matinén slutar med hemmavinst och vind i seglen för rödsvart.

Lagkapten Felix Bennarp om vändningen på GIP.

Poängtapp i slutsekunderna senast i kryssmatchen mot Norrköping och idag vändning till seger efter tidigt baklängesmål.

Det är jämna matcher i slutspelsserien , kan vi mötas där?

-Slutspelsmatcherna är betydligt mer jämna än vårserien. Jag tror absolut vi kan vara med och kriga om toppstriden, men med tätare matcher så måste vi ha mindre felmarginaler. I vårserien hade vi råd med att bränna många lägen, men i denna serie så krävs det att vi ständigt är på topp.

Vad är din uppfattning om dagens prestation, varför lyckas vi vända och framförallt vad säger du om medspelarna som kliver fram och tar mark när det är en del skador i truppen?

-Inledningsvis så blev lite chockade över deras fruktansvärt höga press som resulterade i att vi fick problem i uppbyggnadsfasen. Desto längre in i matchen vi kom så lyckades etablera mer boll på deras planhalva. Med en grym inställning och mer boll på deras planhalva så visste vi att möjligheter skulle dyka upp. Skillnaden med denna match är att vi tar vara på de lägen vi får.

Alla vet att vi har en bred trupp med vårat starka U17 som kan fylla på med spelare. Det är även kul att se hur de tar chansen när de väl får spela!