P19: förlust mot Sirius när serien stängde.

Pigg och fartfylld start på matchen i högsommarvärmen på Grimsta IP. Bägge lagen intresserade av att prestera, bra fokus bra ork bra beslut. Få målchanser första tjugo minuter om ...

Pigg och fartfylld start på matchen i högsommarvärmen på Grimsta IP. Bägge lagen intresserade av att prestera, bra fokus bra ork bra beslut. Få målchanser första tjugo minuter om ens någon.

Spelarna ligger tätt på och tar ut varann , matchen blir inledningsvis chansfattig men välspelad.

BP har en bra period med boll runt halvtimmen , vägvinnande kortpassningsspel bra löpningar och rörlighet ändå med idrottens logik är det just då Sirius vaskar fram sin och matchens farligaste läge. Längre boll snabb forward skottavslut. Alexander Westberg kliver upp gör sig stor och lyckas få en  kroppsdel på bollen och rädda bollen som sen tar i stolpen.

Gästerna är med i matchen efter sin målchans och skapar ett par tre fasta situationer utan resultat. BP har några avslut från bla Oskar Fallenius och Felix Bennarp inget av de resulterar i mål.

På tilläggstid i första halvlek höjs spelkvaliten ytterliggare när bägge lagen visar prov på både ork och vilja att spräcka nollan och faktiskt kommer till vassa avslut på mål.

Andra halvlek och BP trycker på från start mot ett samlat tätt målmedvetet Sirius, man är ute efter avancemang det syns klart. Få klara chanser men ett övertag från hemmalaget som fortsätter generera bra spel framåt. Ervin Gunan pressar Sirius duktige målvakt till en jätteräddning efter dryga timmen , det avslutet och en handfull hörnor skapar bra tryck.

Gästerna försvarar sig kvar i matchen och får tag på händelserna. I minut 74 tar man välförtjänt ledningen på nick efter inlägg från höger och är med det målet klara för slutspelsserien.

BP fortsätter trycka på och skapar massor av möjligheter framåt, närmast är Milan Hussein i minut 82 som från nära håll nekas av en het målvakt hos gästerna och Endreas Tesfai lite senare vars frispark från halvmånen går över via ribban.

BP spräcker aldrig nollan trots flertalet heta chanser och Sirius kan i och med 1-0 vinsten knipa sista platsen till höstens slutspelsserie, grattis. (Täby har chansen att välta Sirius men måste då besegra Sundsvall med 10 mål)

En kandidat till matchens lirare är utan tvekan Sirius slips Hannes Sveijer. Med god hjälp av sitt försvar visar han prov utomordentligt skickligt målvaktsspel med händer och fötter. Bra spelsinne och lite flyt med marginalerna gör honom till vinnare ikväll, vackert så.