P19 högg i sten på Skytteholm.

En bra kväll för fotboll med sol och värme som inramning när Vasalund och BP sparkade igång en förväntad jämn och spännande match. BP skapar sig bra förutsättningar första kvar ...

BP skapar sig bra förutsättningar första kvarten när man jobbar färdigt varje situation ,håller ihop laget och får ut mycket av den individuella skickligheten.

Felix Bennarp och Oskar Fallenius har ett par fina anfall när man sågar sig fram på högerkanten men kanske är det ändå försvarsspelet över hela banan som gläder mest första delen av halvleken.

Vasalund testar Simon Graasvoll i gästernas mål när man slår en bra frispark strax utanför målområdet. Simon stöter bollen till en resultatlös hörna.

Hög kvalité på matchen efter halvtimmen , BP är framme och hotar gånger fler men nekas av lite oflyt. Hemmalagets styrka är så långt i matchen kvicka omställningar där man fyller på med folk.

BP gör en solid insats i första halvlek i spelet på planen. Mittfältet är starka med Endreas Tesfai i bra form som visar vägen.

BP sätter upp ett anfall omgående i andra halvlek men avslutet från Milan Hussein missar tyvärr mål med några decimeter. Tempot är fortsatt högt och gynnar hemmalaget inledningsvis av halvleken. I minut 8 är det bara Graasvoll som står emot ett baklängesmål när Vasalund avslutar från nära håll två gånger om.

Gästerna har en bra period runt 20 minuter spelade av halvleken när mycket av spelet förläggs i offensiv del. I takt med en begynnande trötthet blir varje moment viktigare att viktigare att vinna. Vasalund vinner ett sånt moment efter halvtimmen och kan med en snabb kontring ta sig in i boxen och avsluta vid sidan av en chanslös Graasvoll.

BP sätter ihop en slutlig press men får inte till de riktigt vassa avsluten för att komma ikapp.

Vasalund är sett till hela matchen och de vassa avslut man hade närmare en större vinst än 1-0 om det inte varit för den jätteinsats Simon Graasvoll gör BP målet.