P19: Knapp seger efter bra prestation.

Share

Löten ,lördag ,löning. Mert Tuncer ,Felix Bennarp ,Kristoffer Grauberg Lepik 0-1 minut 2. Matchstarten är en våt dröm för varje tränare men tidigt mål ger givet stora möjlig ...

Löten ,lördag ,löning.

Mert Tuncer ,Felix Bennarp ,Kristoffer Grauberg Lepik 0-1 minut 2.

Matchstarten är en våt dröm för varje tränare men tidigt mål ger givet stora möjligheter att ruska av sig obehaget och komma tillbaka in i matchen.

Sirius kommer med bra i spelet via många fina uppspel i mitten och runt halvtimmen är det Jonathan Westerberg som täcker ett skott från nära håll och därmed hindrar hemmalagets dittills bästa chans att resultera. Kort därefter gör Simon Graasvoll i Brommapojkarnas mål en av fler jätteräddningar men tvingas kapitulera på returen, 1-1.

Gästernas försvar testas ordentligt och både Jesper Ceesay och Jonathan Westerberg bryter och sätter igång spelet just med det lugn som omständigheterna kräver.

Spelet blir mer fysiskt mot slutet av halvleken med riv och slit och stör gästernas prestation tillräckligt mycket i sin kreativitet för att anfallen inte ska kugga inordentligt. Man visar ändå prov på karaktär i och med ett antal avslut mot mål under slutminuterna.

Paus och ett tidigt mål som kvitterades i en match som väntar på ett av lagen att ta kommandot i ett fantastiskt väder på Lötens IP.

Hemmalaget är påkopplade omgående i andra halvlek och gästerna behöver ta ett djupt andetag för att komma upp i prestation. Man gör det tillräckligt bra och hittar positioner bättre i försvarsspelet som jämnar ut spelet. Lepik har också ett utmärkt läge som han rullar just utanför efter dryga timmen ett avslut som tar gästerna tillbaka in i händelserna.

Matchbilden är mer nord-syd än bra i mitten av andra halvlek men med bra coachning och ork i benen petar pigge Kristoffer Krebs bollen precist till hemmasonen Kingsley Chibuike Okafor som behärskat rullar in 1-2 i minut 36.

Ett av BPs få framträdanden på naturgräs , ett fantastiskt fint naturgräs dessutom,  slutar med seger och totalt sett en stark prestation.