P19: Mål en masse på Grimsta IP.

Långfredagens fina väder på Grimsta var bara en av flera komponenter som bidrog till en bra fotbollseftermiddag för P19. Frågan var om den tryckande värmen skulle spela en roll&nb ...

Långfredagens fina väder på Grimsta var bara en av flera komponenter som bidrog till en bra fotbollseftermiddag för P19. Frågan var om den tryckande värmen skulle spela en roll  för ork och kork.

En tämligen blöt och seg första kvart kröntes av en klar uppryckning från hemmalaget som det låga tempot till trots sågade sig fram till några halvdana avslut. En del fyndiga väggspel gladde och gav råg i ryggen.

BP tar sig i tjugoförsta minut framåt in i straffområdet genom Paulos Abraham och kan kvittera ut en straff som tyvärr inte ger det ledningsmål hemmalaget hoppats på, Marcos Issas lite slappa straff räddas av duktige målvakten hos Assyriska.

Gästerna har kort därefter en farligt genombrott som slutar med att Alexander Westberg i hemmalagets mål gör en viktig parad och räddar med en släpande hand.

Det dröjer till minut 32 innan poängkontot öppnas då Issa tar revansch för straffmissen och dundrar in ledningsmålet i bortre burgavel. Assisten på ett snabbt distinkt inkast står Felix Bennarp för, vaket och spelskickligt.

Hemmalaget bidrar starkt till att höja matchkvalitén och tempot efter halvtimmen spelade. Därför är det också rättvist att Paulos Abraham utökar ledningen till 2-0 , än en gång är det Bennarp som ligger bakom assisten.

I en händelserik avslutning på halvleken reducerar Assyriska till 2-1 på frispark inne i straffområdet och kort därpå rinner Issa igenom och är sånär på att lägga in 3-0 bollen. Han blir störd i skottögonblicket och efterföljande frispark som Daniel Svensson slår, stryker över målet.

BP startar andra halvlek gediget men kan inledningsvis inte växla in det till skarpa lägen. Men stort tålamoudo och envishet jobbar sig hemmalaget igenom varje prestation bra vilket leder till att man går ifrån målmässigt efter timmen spelat. Det är Issa som fullbordar ett hattrick assisterad av Paulos Abraham bägge gångerna, 3-1 minut 63, 4-1 minut 66.

BP får bra rotation på truppen och har vid dryga 70 minuter spelade luftat hela bänken. En bänk som producerar omgående Gabriel Krstic stänker upp 5-1 i nättaket assisterad av en pigg Fonti Kanu. Kanu gör sedan själv 6-1 på ett pressat skott assisterad av Ervin Gunan.

Lagen spelar av matchen som begåvas med ett mål till när Krstic petar in 7-1.

Värmen kom att spela mindre roll för ett hungrigt hemmalag som en bit i andra halvlek tryckte på gasen och gick ifrån ett lite tröttkört gästande Assyriska. Gästerna hade bra häng vid 2-1 och skapade nerv i matchen så länge orken fanns.

Kapten Felix Bennarp direkt på slutsignal.

Jag tycker att vi började lite virrigt men efter en stund så fick vi tag i bollen och började etablera spelet. Efter att vi släppte in 2-1 målet så fick dem energi men vi kom till andra halvlek för att stänga matchen. Vi löste det bra med att spela runt bollen och hitta fina djupledsbollar som resulterade i några kassar.

För den som händelsevis befann sig på Grimsta var det bara att njuta av matchens gravitationspunkt Paulos Abraham. Hur blir man så bra? Går det att träna upp spelsinnet till Paulos klass? Hur kan man vara i sån mental balans trots tuffa tag? Alla dessa frågor…

Kom gärna och följ Herr U trupp på plats och ta del av godiset de bjuder på.