P19: Seger i Ligacupen mot Sundsvall.

BP och GIF Sundsvall satte lite färg på en vädermässigt rätt trist lördag när ligacupens P19 gruppspel drog igång på Grimsta IP. Gästernas förmodade tidiga revelj och bussresa såg ...

BP och GIF Sundsvall satte lite färg på en vädermässigt rätt trist lördag när ligacupens P19 gruppspel drog igång på Grimsta IP. Gästernas förmodade tidiga revelj och bussresa såg inte ut att ha stulit varken energi eller fokus från killarna.

Pigg inledning på matchen av bägge lagen som genererar några halvchanser och ett par fasta situationer. BP kan i minut 15 efter just en fast situation göra 1-0. Det är Ahmed Bonnah som öppnar poängkontot när han säkert placerar bollen förbi utrusande målvakt assisterad av Gabbe Krstic som återerövrat boll efter hörnan.

Tätt , välspelat och få misstag upp mot halvtimmen spelat. Hemmalaget distinkt i aktionen där försvarsspelet över hela banan fungerar bra.

Gästerna håller ihop sitt lag bra och kommer upp i några kvicka kontringar när man spelar igenom BP med några fina raka passningar. Avsluten uteblir tack var starka försvarsinsatser i BP , bland många är Jesper Ceesay och Endreas Tesfai följsamma i sitt samarbete defensivt.

Felix Bennarp och Marcos Issa har varsitt vasst avslut efter dryga halvtimmen. Efter en stark press där BP tillskansar sig frispark kommer 2-0. Det är Issa som nickar in bollen på Bonnahs precisa inlägg , målet kommer i slutet av halvleken.

En tempostark första halvlek slutar 2-0 till BP , dock var Sundsvall bara en strykare i överliggaren från reducering.

BP startar andra halvlek med en imponerande densitet i försvarsspelet och släpper bara till ett par anfall efter knappa kvarten. Dessvärre lyckas gästerna på hörna nicka in 2-1 vid ett av anfallen. Hemmalagets spelövertag klingar av något i takt med att gästerna försvarar sig kompakt och dessutom hängivet jobbar sig igenom varje situation.

Efter halvtimmen spelat är det en jämn halvlek med rätt få överraskningar vi får se. Sundsvall är kompakta och tålmodiga i sitt försvarspel och gör det svårt för BP att nöta sig igenom till avslut.

När gästerna erövrar boll går det undan nord/syd och man kommer snabbt till offensiv del av plan. Ofta är det kvicke och spelskicklige Kbrom Tsegay Brhane som orkestrerar anfallen. Ett starkt hemmaförsvar kan med både finess och hårt jobb trots allt freda målet och inte släppa till fler mål än ett.

BP kan efter dryga 80 minuter gå ifrån till 3-1 när Modoumatarr Mbye sätter en förlupen boll från nära håll. I förarbetet är återigen Ahmed Bonnah inblandad sen han tagit sig ner till kortlinje och spelat snett inåt bakåt.

Tränarduon Engberg / Rydén är glada och nöjda efter match.

-Vi är stolta över den kollektiva insatsen som ger oss trygghet när Sundsvall mycket skickligt ställer svåra frågor med sitt kompakta försvarsspel. En arbetsseger får vi säga.

Ahmed Bonnah inblandad i Brommapojkarnas samtliga mål är ödmjuk när han sammanfattar.

-Det var en tuff match mot ett välorganiserat och hårt jobbande Sundsvall som gör det svårt för oss i genombrottsspelet. Bra match av laget som följde matchplanen och jobbade hårt tillsammans. Bra genomförd match trots att det är tidigt på säsongen och finns en del detaljer att slipa på.