P19: seger mot Hammarby.

Share

Grimsta IP bjöd på en sann sexpoängsmatch i solen när BP tog emot Hammarby. Derby innebär en extra krydda till spänningen och dagens match blev inget undantag. Skulle BP lyckas pr ...

Grimsta IP bjöd på en sann sexpoängsmatch i solen när BP tog emot Hammarby. Derby innebär en extra krydda till spänningen och dagens match blev inget undantag. Skulle BP lyckas producera bättre än senast mot Vasalund , skulle Hammarby fortsätta släppa in lite mål, ja och nej.

Jämna första tio minuter i den meningen att det görs få misstag. Det görs en del rätt däremot , Mert Tuncer står för ett när han öppnar poängkontot till 1-0 i bortre burgavel på liggande boll. Frisparken inkasseras när en spelsugen Gabriel Krstic driver boll strax utanför straffområdet och fälls.

Med halva första halvlek spelat är det en ryckig tillställning med ideliga avblåsningar för frisparkar och straff. Straffen är BPs sen Zeidane Inoussa fällts. Paulos Abraham sätter 2-0 från elva meter.

Hammarby reducerar fem minuter senare till 2-1 i ett flygande anfall där hemmalaget tappar markering på målskytt.

Gästerna stegrar prestationen senare del av halvlek och trycker tillbaka hemmalaget som får jobba mer utifrån kontringsfotboll och samtidigt hantera stress. Gästernas anfallare bildar ett eget litet ekosystem av kvalité , fart teknik attityd är lördagsgodis för publiken i solen på Grimsta. BP tar sig ändå uppåt i banan när man är under press och kan göra 3-1 målet som kommer på en nätt lyftning av Paulos över hammarbys duktige målvakt, assist från pigge Inoussa.

Intensiv start av andra halvlek , Hammarby framåtlutat reducerar till 3-2 i minut 51. Gästerna i ett litet men klart momentum tvingar fram ett tålamodigt försvar hos hemmalaget. BP utökar ledningen i ett av få anfall när Daniel Svensson skottar in 4-2 på assist från Paulos i minut 66. Möjligen är Jesper Ceesays bollvinst vid mittplan grunden för det målet, vackert så.

Hemmalaget kan återta lite av marginalerna uppemot de 70 spelade och därmed få ett lite lugnare utförande. Simon Graasvoll i hemmalagets mål gör en gedigen insats och står för några svettiga räddningar som håller BP kvar i ledningen. Båda lagen luftar det man kan från bänken och håller på det sättet energin och fokuset högt i prestationen.

BP ökar på ledningen till 5-2 i minut 89 genom Inoussa på passning från Daniel Svensson. Hammarby svarar för en sen reducering till 5-3 och sätter därmed punkt för en match som blev så spännande och välspelad som man kan förvänta sig av ett möte mellan BP och Hammarby.

Tränare Erik Engberg.

Vi inleder matchen med en taktisk plan som skänker oss viss fördel inledningsvis. Målen vi gör i första ger ett lugn samt sätter andra halvlek i ett annat läge med ledning att försvara och hantera. Vi tvättar därför taktiken något till andra, och jag vill berömma spelarna för deras insats och förmåga att ta till sig taktiken idag. En laginsats!