P19: serieledning efter knapp seger.

Pingst , hänryckningens tid och även möjlighet för BP och Djursholm att sätta publiken i extas. BP klara för slutspelsserien spelar om en topp tre placering och möjlighet till ser ...

Pingst , hänryckningens tid och även möjlighet för BP och Djursholm att sätta publiken i extas. BP klara för slutspelsserien spelar om en topp tre placering och möjlighet till serieseger, Djursholm som fortfarande har chans att nå slutspelsserien gör att det är spänning i matchen redan från start. En högst potent elva från hemmalaget ger också hyggliga förutsättningar för bra prestationer.

Utomordentligt fin start av matchen från gästerna , två helchanser en på hörna en på ett inspel innan 10 minuter är spelade och man visar sig påkopplade från första spark.

BP reagerar mest den inledande kvarten därför kommer Oskar Fallenius 1-0 i minut 19 lite överraskande. Det är en rensning från Adam Groundstroem som via Benjamin Bezudde högt upp på högerkanten ger Fallenius läget att skjuta in bollen i bortre gaveln.

Hemmalaget får ett visst grepp om händelserna efter målet upp mot halvtimmen och agerar mer. Ett snabbare passningsspel där bollen gör jobbet ger stadga.

Djursholm noggranna i sin prestation halvleken igenom jobbar sig tillbaka in i skeendet. Raka fina uppspel gör att man snabbt hamnar i avslutslägen och mycket väl hade kunnat göra ett eller fler mål.

Pigg start av båda lagen i andra halvlek med ett avslut från BP omgående efter avspark. Täta markeringar korta spelavstånd mycket löpning ger många avslut. Gästerna är så nära mål det går att komma i minut 55 när man har två bollar i virket i samma anfall.

I mitten av andra halvlek är det en oviss match med mer spel i nord syd än ordning och reda. Djursholm som får ett mål bortdömt för offside känns vassare stora delar av halvleken.

BP ser till slut ut att stänga matchen med mindre än fem minuter kvar när Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson når Milan Hussein med en boll han enkelt rullar in till 2-0. Djursholm svarar dock upp kort därefter med ett välförtjänt mål till 2-1. Man har dessutom chansen till kvittering på en sen frispark i slutminut men hemmalaget lyckas hålla undan och visa prov på den karaktär som gör BP svårslagna på Grimsta IP.

Publiken sattes väl knappast i extas även om det för gästernas stöd ändå måste ha varit en extremt spännande tillställning att bevittna. Hatten av för Djursholms kamp matchen igenom , ett kryss var inom räckhåll.