P19: Stark vändning och bra prestation räckte till kryss.

Tredje matchen för både Norrköping och BP i slutspelsserien, en poäng inspelade för BP och tre för hemmalaget. Vem drar längsta strået i värmen på Östgötaporten? Gästerna spela ...

Gästerna spelar till sig en smakstart på matchen sedan David Durak tagit sig fram på högerkanten medelst en hederlig Marockofint. Duraks inlägg når Benjamin Bezudde han serverar Kristoffer Grauberg Lepik som rullar in 1-0 efter dryga minuten.

BP är påkopplat tidigt även i försvaret vilket behövs. Norrköping pressar tillbaka gästerna rejält och kan kvittera i minut 9, rättvist så.

Moln och en svalkande vind gör förutsättningarna i det närmaste perfekta bitvis i första halvlek. Möjligen påverkar det spelarna som bjuder på fin fotboll. Upp mot inledande 20 minuter är matchbilden jämn. Energi och kreativitet finns det gott om.

De riktigt klara målchanserna lyser med sin frånvaro och närmast är hemmalaget med några offensiva frisparkar just utanför gästernas straffområde. Hemmalaget vinner tillbaka boll på ett övertygande sätt och har mer av spelet senare delen av halvleken. BP sticker upp sporadiskt och i ett av de anfallen är Daniel Svensson sånär på att nå rätt adress och ett ledningsmål för gästerna i minut 36. Norrköpings duktige keeper styr av det farliga läget och istället kan hemmalaget vackert ta ledningen ett par minuter senare med ett välplacerat skott från håll.

Norrköping går till pausvila i ledning med 2-1 och med det initiativet.

Känslan är att gästerna håller ihop grejerna bra inledningsvis av andra halvlek och kan få lite häng på hemmalaget. BP överraskas fortfarande en stund in i andra halvlek av Norrköpings snabba raka vägvinnande spel. 3-1 kommer därför efter 5 minuter på ännu ett välplacerat skott logiskt.

Här nånstans BP tar sig upp i sadeln igen och Lepik tar gästerna tillbaka in i skeendet när han i minut 12 först bränner ett fritt läge och sen sätter ett, 3-2 och matchen öppnar upp sig. BP coachas också aktivt från bänken när spelare byts in och tillför energi.

Lepik och Kingsley Chibuike Okafor samarbetar sig fram till ännu ett avslut för Lepik efter 25 minuter , Lepik nekas av en vaken målvakt. I minut 27 är densamme chanslös när Kingsley Chibuike Okafor placerar bollen i översta byrålådan till höger och kvitterar därmed till 3-3.

Gästerna stör och styr bättre vilket ger mer manöverutrymme för kreativitet. Den långe , Lepik , är på kontoret idag och kan fullborda sitt hattrick i minut 32 när han ger gästerna ledningen med 4-3.

BP hittar kraft i takt med att Norrköping tappar den , BP håller ihop spelet bra mot slutet av matchen i takt med att Norrköping tappar mer av sitt.

Hemmalaget tilldöms i detta läge en straff i minut 40 och kan kvittera till 4-4 från 11 meter, med det kom man tillbaka in i matchen. BP stretar på och kan genom Daniel Svensson gå upp till 5-4 på tilläggstid och där nånstans tänkte man nog att matchen var avgjord. Hemmalaget hittar rätt en sista gång och kvitterar till 5-5 med tiotalet sekunder kvar.

BP gör en stark insats på bortaplan när man vänder ett numerärt och spelmässigt underläge till en stark prestation och väl genomförd match. Den inledande värmen på Östgötaporten blev aldrig avgörande , spelarna orkade bra och presterade in alles 10 mål i en svängig match, gott så.