P19: Tennissiffror när BP vann hemma på Grimsta IP.

En fotbollsupplevelse kan var så mycket, men kanske är det viktigaste av allt få känna det som om man kryper in i mysbyxorna efter en lång arbetsvecka och bara njuter av god under ...

En fotbollsupplevelse kan var så mycket, men kanske är det viktigaste av allt få känna det som om man kryper in i mysbyxorna efter en lång arbetsvecka och bara njuter av god underhållning. Lördagens match gav den underhållningen.

-Vi är nöjda med spelet , framförallt defensiven. Kul att kunna bjuda på fina kombinationer och vackra mål, konstaterar tränare Erik Engberg.

Ett första avslut från BP  redan i första minut när Kristoffer Grauberg Lepik nickar Gabriel Krstic inlägg på målvakt som räddar. Lepik öppnar istället poängkontot i minut 5 när han skottar in 1-0 på Paulos Abrahams skottretur, BP öppnar matchen urstarkt.

Täby är inne i matchen efter 10 minuter och skapar intensivt tryck i samband med ett par anfall. Hemmalaget tar andan och i minut 15 startar Lepik ett snabbt anfall med en skarv till Gabriel Krstic som driver fram bollen till Paulos som behärskat rullar in 2-0 i bortre burgavel.

Ett spel helt utan tvångströja ger bra skjuts i agerandet från båda lagen. Teknik i hög fart gynnar hemmalaget uppenbarligen. Felix Bennarp rullar in 3-0 på halvtimmen spelat, assist Paulos. Och så då åtta minuter senare avslutar Benjamin Bezudde  ett av de vackrare anfallen på Grimsta IPs nylon den här säsongen. Mert Tuncer startar anfallet med ett stenhårt pass mot Krstic som elegant öppnar upp benen och släpper den vidare ut på Bennarp vars inlägg sekunder senare borrat sig upp i krysset via Bezuddes högerfot.

Lagen fortsätter komma till avslut mot slutet av halvleken , Täby med ett par vassa hörnor och BP i fartfyllda anfall.

In till halvtid finns många bra saker och prestationer att ta med för hemmalaget , möjligen är en het Gabriel Krstic mest imponerande. Hans teknik med boll är briljant men kanske är ändå viljan i hemjobbet det som glöder mest.

Inte helt oväntat är Täby på tårna direkt i andra halvlek och visar med all önskvärd tydlighet ambition att göra match av matchen. BP är komfortabla i sitt försvar och kan vända på steken med ett par klassavslut från Paulos och Bezudde, tyvärr resultatlösa. Matchen är mer fysisk och suger en del ork ur spelarna som de facto ändå tar bra beslut och gör bra prestationer överlag.

BP gör 5-0 i minut 68 när Milan Hussein skjuter in bollen från nära håll. Assist Ervin Gunan på Mert Tuncers hörna. Kort därpå gör Täby behärskat 5-1 från mitt i slottet.

BP som coachat in hela bänken och behållt farten i spelet håller bollen inom laget föredömligt. Målchanserna kommer mer sporadiskt men de kommer, i minut 81 lägger Lepik in 6-1 från elva meter sen Milan rivits ner. Gästerna stänger en tuff bortamatch med att förtjänstfullt göra sitt andra mål och spika resultatet till 6-2.