P19: Vinst och säkrat silver.

Rafflande sista omgång när slutspelsserien avgörs under lördagen. BP som slagit bägge sina konkurrenter om serieseger och guldet möter Sundsvall hemma på Grimsta. Vinst är de ...

Rafflande sista omgång när slutspelsserien avgörs under lördagen. BP som slagit bägge sina konkurrenter om serieseger och guldet möter Sundsvall hemma på Grimsta. Vinst är det som gäller för att kunna hävda sig i guldstriden och känslan är bra säger tränare Erik Engberg inför match. Vi har en fin grupp som alla hjälper varann att göra mer av mindre.

Trevande inledning på Grimsta b när lagen bekantar sig med sol, plan och varann. Endreas Tesfai bryter mönstret i 11´ när han dribblar sig fram till ett skottläge med vänsterfot. Räddningen på skottet ger en resultatlös hörna. I 18´ spelar sig gästerna fram till sitt första vassa avslut med en precis boll i djupet. Simon Graasvoll är med på inspelet som ger skott på mål.

Omar Faraj visar prov på initiativförmåga i 23´ när han vinner en närkamp vid mittlinje och tar boll kraftfullt framåt. Omar kommer ända fram till ett avslut som än en gång räddas av Sundsvalls duktige målvakt. Tempot , som är rätt vindstilla, stegrar lite närmare halvtimmen och hemmalaget attackerar hårdare i en serie anfall. Utdelningen kommer för BP när Omar löper in i Paulos Abrahams precisa pass och öppnar poängkontot vid sidan av målvakten, 1-0.

Känslan av en tillknäppt tillställning biter kvar som ett frågvist fyllo på nattbussen. BP försöker skaka av sig långsamheten men halvleken går på halvfart. Gästerna dyrkar i 43´upp hemmaförsvaret och kommer till ett skottavslut som vållar Graasvoll en del bekymmer. Räddningen slutar med hörna som BP håller undan effektivt.

Hemmalaget skruvar lite på sin första press inför andra halvlek och stör till sig bollen bra. BP spelar till sig en frispark i 48´ som den långe skottar mot vänster kryss, där är det stängt och upptaget, Kristoffer Grauberg Lepik har ett erkänt bra tillslag. Omar fångar upp returen på den fina räddningen och spelar in till Paulos som lägger in 2-0 från nära håll. Skärpan är bättre från samtliga inblandade och fler högklassiga aktioner skymtas runt timmen spelad. Sundsvall får luft under vingarna i 61´ när man reducerar till 2-1 på nick från nära håll. BP som pressas av ett inspirerat Sundsvall kan i 66´ utöka ledningen när Jesper Ceesay håller sig framme på Mert Tuncers precisa frisparksinlägg, 3-1.

Gästerna reducerar ånyo i 76´ och visar prov på både tålamod, vilja och skicklighet, 3-2. Något som även Paulos och Benjamin Bezudde gör när de tillsammans utökar ledningen minuter efter. Paulos assisterar Benjamin gör målet, 4-2. Uppemot 80 spelade minuter är det riktigt fin fotboll det bjuds på nere på b plan. Hårt, sjysst, tekniskt i full fart spelas matchen av.

Segern för BP innebär att man lägger beslag på silvermedaljen eftersom Elfsborg vinner sin match mot Norrköping. Stort grattis till Elfsborg som städar av det mesta i serien och välförtjänt vinner guldet.