Så gick det i helgen för de äldre akademilagen

P17 säkrade seriesegern i vårserien, F19 hämtade upp underläge, men förlorade till sist. Helgens resultat nedan. P17Seriesegern i vårserien är klar efter att BP vunnit borta mo ...

P17 säkrade seriesegern i vårserien, F19 hämtade upp underläge, men förlorade till sist. Helgens resultat nedan.

P17
Seriesegern i vårserien är klar efter att BP vunnit borta mot Älvsjö AIK med 3-2. Kristoffer Krebs satte två mål och Kingsley Chibuike Okafor ett i den första halvleken. BP har en match kvar, men då AIK har spelat färdigt, tre poäng bakom, är seriesegern klar för BP. P17 spelar sista matchen innan sommaruppehållet nu på torsdag 20 juni 16.00 mot Skiljebo SK.

F19
Det var en svängig start på matchen mot Morön BK i helgen. Morön hade 2-0 redan efter 14 minuters spel, men bara sju minuter senare hade BP kvitterat genom Emilia Lundgren och Sara Eriksson. Den jämna matchen vägde till sist över till favör för Morön som satte 3-2 med knappa halvtimmen kvar att spela. BP har tre poäng upp till semifinalplats.

P19
Det blev en tuff match mot AIK på Skytteholms IP. Inte mindre än sju varningar delades ut i den jämna matchen som AIK ledde med 2-0, men BP vek inte ner sig och kunde kvittera till 2-2 efter mål av Adam Groundstroem och Paulos Abraham. BP har chans att vinna vårserien, då krävs seger mot IK Sirius hemma på Grimsta onsdag 19 juni 16.00, samtidigt som Hammarby IF tappar poäng i sista omgången.

F17
Spelar match mot Västerås BK30 tisdag 18 juni, sista omgången inför sommaruppehållet. BP ligger tvåa i serien, tre poäng bakom Djurgårdens IF.

P16
BP vann i helgen mot IK Franke på bortaplan med klara 6-0. I seriespelet ligger P16 på andra plats och därmed en av fyra platser som till hösten ger plats i slutspelet för P16.