Viktiga segrar i toppstrider, jobbiga bortaresor och en måldrottning av rang. Så gick det i helgen för U-trupperna. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo P17: BP - Malmö ...

Viktiga segrar i toppstrider, jobbiga bortaresor och en måldrottning av rang. Så gick det i helgen för U-trupperna.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

P17: BP – Malmö FF 2-0
Tuff match, som väntat när det börjar dra ihop sig i toppen av P17 Allsvenskan Slutspelsserie. BP behövde vinna för att hänga med i titeljakten och hemma på Grimsta var BP starka. Ett mål i vardera halvlek säkrade tre poäng. Målskyttar för BP: Kristoffer Krebs och Alper Demirol. I nästa omgång spelar BP mot IFK Norrköping på bortaplan.

F17: BP – Eskilstuna United 7-0
BP sätter sig i förarsätet för att nå en av de två slutspelsplatserna. Efter en kvart hade Matilda Nildén gjort ett äkta hattrick. Efter en halvtimme hade det fjärde för dagen levererats. Tio minuter in i andra halvlek hade samma Nildén noterats för sitt femte och sitt sjätte mål. Selma Hultkvist drog sedan till med ett vackert skott och skrev in 7-0 i resultatkolumnen. I sista omgången ställs BP mot Hammarby IF på hemmaplan. För BP kan det räcka med oavgjort för att säkra slutspel, men en seger skulle göra det helt klart.

P16: BP – IFK Haninge 4-0
Den jämna slutspelsgruppen rullar vidare och BP gjorde jobbet hemma på Grimsta. 4-0 blir slutresultatet efter en stark insats. Målskyttar för BP var Milo Norrby, Jardell Kanga, Gilbert Pfeiff och Elias Jemal. BP möter Djurgårdens IF i nästa omgång, seger där och BP går upp i serieledning.

P19: Kalmar FF – BP 5-2
En tuff resa blev det för BP som fick möta en stark motståndare på bortaplan. BP hade dock ledningen med 2-1 en bit in i andra halvlek efter att Paulos Abraham noterats för dubbla mål. Kalmar kunde dock vända på matchbilden och resultatet. BP tappar lite mark i toppstriden, men inte alltför mycket. Störst chans att ta sig tillbaka blir på söndag då IF Elfsborg, just nu serieledare, kommer till Grimsta på besök.

F19: Umeå IK – BP 7-1
Årets tuffaste uppgift, seriedefilerande Umeå IK på bortaplan, blev precis så tuff som väntat. Hemmalaget ägde matchbilden och gav BPs unga lag en lektion. Eli Söderberg satte BPs mål i matchen. I nästa omgång spelar BP hemma mot Kvarnsvedens IK.