Så gick det i helgen för U-trupperna

Semifinal säkrad, segrar i toppstrider och en förlust i slutspel. Händelserik helg för U-trupperna! Text: Peter Appelquist P19: AIK - BP 1-2BP tar en viktig seger på bortapl ...

Semifinal säkrad, segrar i toppstrider och en förlust i slutspel. Händelserik helg för U-trupperna!

Text: Peter Appelquist

P19: AIK – BP 1-2
BP tar en viktig seger på bortaplan mot AIK. Felix Bennarp ger BP ledningen i första halvlek och en jämn match utspelar sig. Med kvarten kvar kvitterar AIK, men Omar Faraj svarar närmast omgående och sätter BP i ledning igen. 2-1 hålls matchen ut och med två omgångar kvar är BP två poäng efter serieledande Malmö FF. I nästa match möts just dessa, på Grimsta, tisdag 15/10 16:00.

F17: Hammarby IF – BP 2-0
Åttondelsfinal i SM ger alltid nerv och jämna matcher. BP ställde upp med ett starkt lag och skapade chanser för ledningsmål. Vid likaläge, 0-0, i halvtid fanns utrymme för avancemang. Hemmalaget skulle dock ta en tidig ledning i den andra och med ett straffmål med kvarten kvar kunde BÅ inte hota och knipa kvartsfinalplatsen. Säsongen i F17 är därmed över, med debutbetyget väl godkänt!

P16: Hammarby IF – BP 2-4
Efter att Djurgårdens IF förlorat mot Vasalunds IF var vägen utstakad, vid seger mot Hammarby skulle BP vinna slutspelsgruppen och därmed säkra semifinalplatsen. BP gick fram till 2-0 efter en kvart, hemmalaget reducerade snabbt, men i andra halvlek kunde BP gå fram till 4-1. Hammarby reducerade igen, men BP höll undan och säkrade gruppsegern. Semifinalerna lottas under måndagen och BP kan ställas mot Malmö FF, IFK Norrköping eller AIK.

P17: BP – Bele Barkarby FF 2-0
Västerortsderby på Grimsta skapade nerv och spänning. Max Schultz Slotte gav BP ledningen efter en kvart, sedan spelades en jämn match på Grimsta. Bele fick mål bortdömt för offside och skapade ytterligare chanser till kvittering. BP förde en stor del av spelet men avgjorde inte förrän i 90:e minuten då Marcus Tastekin satte 2-0 och säkrade tre poäng. BP ligger två poäng efter serieledande Halmstads BK med två omgångar kvar. BP möter Helsingborgs IF i nästa omgång. Halmstad möter Hammarby som ligger på samma poäng som BP.