Så gick det i helgen för U-trupperna

P19 med guldchans, medaljer att vänta och avrundande omgångar. Så här gick det i helgen för BP:s U-trupper. Text och foto: Peter Appelquist P17: Helsingborgs IF - BP 2-1Lång ...

P19 med guldchans, medaljer att vänta och avrundande omgångar. Så här gick det i helgen för BP:s U-trupper.

Text och foto: Peter Appelquist

P17: Helsingborgs IF – BP 2-1
Lång resa till Skåne där BP behövde tre poäng med sig för att ge sig själva chans till guld. En tuff match väger över för hemmalaget som vinner med uddamålet. Inför sista omgången ligger BP tre poäng bakom serieledande Hammarby IF, men med ytterligare tre lag mellan sig och guldet. I helgen spelar BP mot jumbon IK Frej som avslutning på slutspelsserien. Seger där och det finns god chans för medaljer. Avspark 14:00 söndag 20 oktober.

P16: BP – Malmö FF 0-3
SM-semifinal på Grimsta är alltid en spänning och vi fick en riktigt bra match. BP hade riktigt fina chanser i första halvlek, ett friläge, en stolpträff och ytterligare anfall med stor chans. Malmö skapade också chanser, men i halvtid var det mållöst. I andra halvlek tar gästerna över och lyckas ta ledningen. BP försöker svara, men Malmö kan gå fram till 2-0 och på tilläggstid även stänga matchen med 3-0. Malmö till final, BP laddar om till vinterns gruppspel i Ligacupen.

F19: Djurgårdens IF – BP 3-0
Avrundande omgångar i F19-serien där slutspelsklara Djurgården blev en tuff nöt att knäcka för BPs unga lag. 2-0 i halvtid drygades ut i andra halvlek till 3-0. BP har en match kvar att spela, söndag 20/10 15:00 möter BP IK Uppsala på Stora Mossens IP.

P19: BP – Malmö FF 5-3
Vilken match! Efter en kvart stod det 2-2 och i andra halvlek fortsatte holmgången. BP var starkast i andra halvlek och vid ställning 3-3 klev laget fram och visade hur en toppmatch ska avgöras. 5-3 och BP ger sig själva chansen att gå för guld i helgen. Lördag 14:00 spelar BP mot GIF Sundsvall hemma på Grimsta. Seger där krävs, men samtidigt måste IF Elfsborg tappa poäng mot IFK Norrköping. Det blir en spännande eftermiddag på lördag 19 oktober.