Så gick det i helgen för U-trupperna

Storsegrar, seriefinal och sena kvitteringar. Det var som vanligt spännande när BPs U-trupper var i farten. Text och foto: Peter Appelquist F19: BP - Eskilstuna United 3-0BP ...

Storsegrar, seriefinal och sena kvitteringar. Det var som vanligt spännande när BPs U-trupper var i farten.

Text och foto: Peter Appelquist

F19: BP – Eskilstuna United 3-0
BP dominerade hemma på Grimsta och det från första till sista spark. Mathilda Lindström satte 1-0 efter en halvtimme, dessförinnan hade BP haft skott i ribban, stolpen och missat chanser i mängder. I andra halvlek sätter Angelica Kreüger 2-0 direkt och i slutminuterna lyckas Amanda Halvarsson med ett konststycke, ur ingen vinkel alls sätter hon 3-0.

P19: BK Häcken – BP 1-5
Storstilad insats av BP som kliver upp i serieledning i P19 Allsvenskans Slutspelsserie (Malmö FF har dock hängmatcher). BP sätter chanserna och gör vad de ska, dessutom noteras fem olika målskyttar när tre poäng hämtas hem till Grimsta.

F17: BP – Djurgårdens IF 2-2
Seriefinal mellan ettan och tvåan i F17 SM Mellersta Svealand på Grimsta. BP satte tonen och skapade ett rejält tryck och var rättvist framme i 2-0 ledning. Djurgården fick dock vittring med en sen reducering och med sista sparken lyckade gästerna dessutom kvittera. BP fortsatt kvar på slutspelsplats och möter Gideonsberg i veckan.

P17: BP – Halmstads BK 2-2
Likt i F17 var det jämnt och toppstrid på plan när Halmstad kontrade till sig en straff och nyttjade BP-misstag. Gästerna hade 2-0 med fem minuter kvar och såg ut att plocka en riktigt fin trepoängare. Då vaknade BP, fick en straff och på tilläggstid kunde Kristoffer Krebs nicka in 2-2, ett mål som verkligen håller BP kvar i toppstriden.

P16: BP – FC Djursholm 8-0
Första omgången i slutspelsgruppen för BP som öppnade på absolut bästa sätt. 4-0 i halvtid följdes av samma resultat i den andra halvleken – full fart in i slutspelet alltså.