Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Sista seriematcherna är spelade och vi kan sammanställa en stark säsong för BPs två u-trupper. Silver och delat brons blir det högsta placeringerna, men vi kan notera flera fina r ...

Sista seriematcherna är spelade och vi kan sammanställa en stark säsong för BPs två u-trupper. Silver och delat brons blir det högsta placeringerna, men vi kan notera flera fina resultat under säsongen. Här kommer säsongens sista sammanställning!

Text och foto: Peter Appelquist

P19 BP – GIF Sundsvall 4-2
BP gjorde sitt, seger krävdes för att utmana om SM-guldet och hemma på Grimsta är BP fortsatt starka. 4-2 hemma mot GIF Sundsvall efter en övertygande insats, där två ingrepp av slarv gav baklängesmål, men då var BP redan i ledning. Målskyttar för dagen var Omar Faraj, Paulos Abraham, Jesper Ceesay och Benjamin Bezudde. Det blev dock inget guld, IF Elfsborg gjorde vad som krävdes av dem när de vann mot IFK Norrköping med 2-0. Guldet till Borås, silver till BP som ännu ett år är med i den absoluta toppstriden.

P17 BP – IK Frej 3-0
Avslutande omgången och BP fortsatte på den inslagna vägen med en stabil och trygg 3-0-seger hemma på Grimsta. Jonas Rouhi gav BP ledningen efter tolv minuter och BP höll sedan koll på matchbilden innan man drygade ut med två mål inom sju minuter i andra halvlek. Målskyttar då Gilbert Pfeiff och David Perez. BP landar på fjärdeplats i tabellen, några mål bakom Malmö FF som tar tredjeplatsen. Till guldet blev det endast tre poäng (och några mål) till guldmedaljörerna Hammarby IF.

F19 BP – IK Uppsala 1-2
Avslutande serieomgången mellan två lag som bara hade slutplaceringen i tabellen att orda om. Uppsala gick fram till 2-0 innan kvarten var spelad. Stephanie Castro Tello reducerade tidigt i andra halvlek, men BP kom inte närmare än så. I debutsäsongen i Svenska Spel F19 landar BP på åttonde plats i tabellen med flera starka resultat som minne.

Som tidigare meddelats så kom F17 till åttondelsfinal i SM och P16 till semifinal. Ett starkt år för BP:s kommande stjärnor.