Seger efter underläge på Kanalplan!

Det satt hårt inne, men till slut stod BP som vinnare mot Södersnäckorna på söndag kväll. Avgörandet kom först på tilläggstid då Daniella Novaković gjorde sitt elfte mål för säsong ...

Det satt hårt inne, men till slut stod BP som vinnare mot Södersnäckorna på söndag kväll. Avgörandet kom först på tilläggstid då Daniella Novaković gjorde sitt elfte mål för säsongen.

Text: Tore Kleist

Hemmalaget Södersnäckorna visade direkt från start att man trots en del sämre resultat på sistone är att räkna med. Redan i första minuten fick vi se en mycket farlig nick från nära håll som gick ner på målvakten Nichole Perssons ben. BP tog så småningom över det mesta av spelet och bollinnehavet, dock utan att lyckas skapa särskilt mycket. I stället var det Södersnäckornas Lisa Arnell som efter en fin frispelning från Ellen Gibson kunde slå in kvällens första mål. Matchbilden höll i sig med mest bollinnehav för BP mot ett klokt spelande hemmalag. I 37:e minuten fick Michelle Rojas Flores till en fin djupledspassning till Agnes Bergling som skar in från högerkanten. Från nära håll fick hon bollen förbi målvakten Sofia Stålne, och vi gick till halvtidsvila med 1-1.
Tidigt i andra halvlek fick BP en indirekt frispark i straffområdet efter att målvakten plockat upp en bakåtpassning. Daniella Novaković petade frisparken åt höger och Eldina Ahmić slog ganska enkelt in ledningsmålet.
Södersnäckorna hade som så ofta en liten matchtrupp, och man kunde förvänta sig att BP med intensitet och tempo skulle kunna trötta ut dem rejält i andra halvlek. Vi såg en viss utveckling mot det hållet, men något avgörande övertag skapades inte.
-Generellt var arbetsinsatsen inte tillräckligt bra; vi sprang för lite helt enkelt, sa BP:s tränare Marcelo Fernández. Bra förstås med tre poäng, men vi borde ha kunnat avgöra tidigare.
Båda lagen hade chanser i andra halvlek, men det var först efter två minuters tilläggstid som Daniella Novaković kunde avgöra efter ett inlägg från Agnes Bergling.

I och med 3-1-segern behåller BP övertaget mot Sätra SK som slog Älvsjö i lördags.

Nästa match för BP spelas hemma på Grimsta lördag 25 augusti. Täby FK står för motståndet.

Matchfakta Division 1 Södra Svealand
Södersnäckornas BK – BP
1-3 (1-1)
Mål: Södersnäckorna: Lisa Arnell 28   BP: Agnes Bergling 37; Eldina Ahmić 47; Daniella Novaković 90+2
Varningar: BP: Michelle Rojas Flores, Eldina Ahmić, Daniella Novaković
Domare: Emma Wesselgård
Publik: ca 100

BP:s startelva
Nichole Persson – Emilie Eriksson (Rebecka Lundblad Roth 63), Felicia Thörngren, Alexsandra Lobanova (Fia Jonsson 78), Filippa Wallén – Agnes Bergling, Eldina Ahmić, Johanna Lindell (Estibaliz Montes de Oca 58), Michelle Rojas Flores – Daniella Novaković – Elin Sjölander (Michaela Larsson 58)