Seger i återstarten mot Täby FK

1-0, den resultatraden har vi sett förut. Onekligen har BP hittat sitt sätt att vinna matcher på, för fjärde gången i år vann herrarna en match med siffrorna 1-0. Det var Täby FK ...

1-0, den resultatraden har vi sett förut. Onekligen har BP hittat sitt sätt att vinna matcher på, för fjärde gången i år vann herrarna en match med siffrorna 1-0. Det var Täby FK som stod för motståndet när höstsäsongen av Ettan Norra inleddes under lördagen. BP:s matchhjälte blev återigen Oskar Fallenius som nickade in matchens enda kasse i den 24:e minuten.

Text: Philip Kämpe

Det var ett BP på tredjeplats som gjorde den kortare bussresan till norr om Stockholm och Tibblevallen i Täby. Omgångens hinder var pigga nykomlingarna Täby FK som var redo att ge det lilla extra, likt alla andra Stockholmslag när de ställs mot BP. BP med siktet inställt uppåt i tabellen valde direkt att låta nyförvärvet Alexander Fioretos spela från start. Fioretos och sina nya lagkamrater såg ut att få en drömstart när BP tilldelades en straff i matchinledningen. Oskar Fallenius sparkades ner och han stegrade själv upp för att slå straffen. Täby:s målvakt stod dock för en fantastisk räddning när han tog bollen långt nere till vänster.

Fallenius behövde lyckligtvis inte vänta för länge innan han hittade nätet. Samuel Svenlén drev upp bollen i plan och hittade Axel Wallenborg med en utmärkt genomskärare. Wallenborg slog ett perfekt inlägg och Fallenius kunde nicka in ledningsmålet och sitt fjärde för säsongen.
Matchbilden i denna tillställning var lik de flesta av BP:s matcher i år där BP äger mestadels av bollen. Mot Täby var det på vänsterkanten det hände grejer och vänsterback Wallenborg var själv nära att öka på när hans inlägg tog i ribban och studsade ut. Inga fler mål blev det i den första halvleken även om Fioretes hade ett fint läge när han spurtade sig fri men hemmalagets målvakt stod för en viktig parad. Rättvist iallafall gick BP in till paus med en 1-0-ledning.

Även om Täby lyckades trycka upp sitt spel i den andra halvleken var det trots allt BP som styrde matchen och hade bra perioder där man låg på för ytterligare ett mål. Återigen är det dock mindre positivt att BP inte lyckades döda matchen i den andra halvleken för ett antal halvchanser skapade man. Istället bjöd man in Täby att skicka in bollar mot straffområdet i slutet av matchen och onödigt spännande blev det även om Täby inte fick något jätteläge. Istället höll BP ut för fjärde gången i år för att säkra en 1-0-seger och kamma hem alla tre poängen. BP avancerar inte i tabellen men går åtminstone tillfälligt upp på lika många poäng som tvåan Vasalund som har en match mindre spelad. Positivt för BP är också att serieledaren IF Sylvia åkte på sin första förlust mot Haninge vilket gör att avståndet upp till toppen nu endast är två poäng.

Kort tid för återhämtning blir det för herrarna som spelar igen på onsdag den 12/8 hemma på Grimsta IP. Kl. 19.00 då IF Karlstad kommer på besök.