Seger i hemmapremiären efter Omondis superlöpning

På ett något kylslaget Grimsta med ihärdigt, irriterande duggregn tog BP emot BK Häcken på måndagskvällen. Efter ett mål i vardera halvlek, två röda för Häcken och ett stabilt spel ...

På ett något kylslaget Grimsta med ihärdigt, irriterande duggregn tog BP emot BK Häcken på måndagskvällen. Efter ett mål i vardera halvlek, två röda för Häcken och ett stabilt spel från BP säkras segern till 2-0.

Matchen börjar med en olycka, bortalagets mittback Juhani Ojala skadade sig oturligt redan i andra minuten i första halvlek och fick ta hjälp av båren för att ta sig av planen.

I 19:e minuten snappar BPs Omondi upp en misslyckad Häcken-hörna och efter en 70-metersrusch och en duell med Adam Andersson serverar Omondi ett smörpass till Bajram Ajeti som bröstar bollen hårt i mål.

I 34:e minuten plockat Kamara påpassligt upp en misslyckad bakåtpassning, lurar BPs målvakt Petric och har i stort sett öppet mål där Rauschenberg räddar på mållinjen. Där hade BP tur. Häcken har ytterligare chanser, bland annat slår Paulinho en hård frispark som Petric räddar, på den efterföljande hörnan nickar Emil Wahlström rakt på Petric som räddar på mållinjen.

Efter ganska jämnt spel första halvleken har Häcken tagit över och ligger på hårt för att kvittera mellan minut 30 och 40. I 41:a minuten går Alexander Faltsetas med dobbarna före mot Gustav Sandberg Magnusson som fick rejält ont. BP går till halvtidsvila med ledning 1-0 lite orättvist med tanke på Häckens två jättechanser som kunde resulterat.

I andra halvlek startar Häcken med en trebackslinje. BP trummar på med fint passningsspel och dominerar spelet de första 20 minuterna. I den 67:e minuten tacklar BPs Jeahze Häckens Irandust och får gult kort. Irandust ilsknar till och bröstar ner Jeadzhe som faller till marken. Rött kort till Irandust efter att han sedan tidigare haft ett gult. Häcken nu i spel med nio spelare.

BP spelar sedan lite väl avvaktande istället för att trycka på och avgöra matchen. Häcken forcerar med bara 9 man och har flera farliga hörnor och frisparkar. I 88:e minuten missar Häcken att sätta BP offside, Markus Gustafsson hinner före Häckens målvakt Peter Abrahamsson som missar timingen i utrusningen och petar till Nikolic som passar Petar Petrovic som sätter 2-0 i nättaket och punkterar matchen.

Sköna tre poäng för BP som nu har en vecka till nästa match, måndag 16 april 19.00 mot Hammarby IF på bortaplan.