Seger i uppstarten

Det blev en trevlig match på Grimsta när säsongen 2018 drog igång för BPs herrar. Siffrorna skrevs till 2-0 efter att Eric Johana Omondi stått för en assist och ett mål inom loppet ...

Det blev en trevlig match på Grimsta när säsongen 2018 drog igång för BPs herrar. Siffrorna skrevs till 2-0 efter att Eric Johana Omondi stått för en assist och ett mål inom loppet av några minuter. BP genomförde elva byten och samtliga 22 spelare stod för en fin insats i solskenet på Grimsta.

Startelvan första halvlek
Rasmus Emanuelsson – Tim Söderström, Martin Rauschenberg, David Ochieng, Erik Figueroa – Gustav Sadnberg Magnusson – Christopher Brandeborn, Markus Gustafsson, Maikel, Eric Johana Omondi – Bajram Ajeti

De två lagen hade var för sig flera nya ansikten, därav var matchbilden inte den lättaste att syna. BP kunde vi känna igen på det snabba passningsspelet och hur snabbt det går att ställa om både från försvar till anfall, men även anfall till försvar. Huvudtränare Luis Pimenta ropade ordet ”Reaction” vid flera tillfällen, och applåderade sina spelare för just reaktionsförmågan vid flera tillfällen.

En rörelse i spelet vi sett förr sker efter knappa halvtimmen när Markus Gustafsson slår en svepande crossboll från egen planhalva. Bollen landar på fötterna hos Eric Omondi som utmanar AFCs högerback, några finter senare slås en passning snett-inåt-bakåt som Maikel möter med en klockren vänsterfot. Bollen sitter läckert i första krysset och första BP-målet för 2018 är noterat.

Några minuter senare frispelas Omondi och efter att ha lurat ner målvakten kan han rulla in 2-0 i öppet mål. Fina minuter för Omondi, senast från Vasalunds IF.

Eric Johana Omondi Foto: Henke Råssmo

Startelvan andra halvlek
Rasmus Emanuelsson (Viktor Göranzon, 60) – Fritiof Björkén, Martin Rauschenberg, Adam Groudstroem, Fredrik Hammar – Love Reuterswärd – Rasmus Alm, Jacob Ortmark, Petar Petrovic, Jack Lahne – Marko Nikolic (Hampus Myske, 65).

Träningsmatcher ger möjlighet att testa både spelsystem och spelare. Luis Pimenta har dessutom 22 nya spelare att se i match, varför nästan hela startelvan byttes till andra halvlek. Martin Rauschenberg var den enda som spelade hela matchen, medan Rasmus Emanuelsson i mål fick 60 minuter i kroppen.

Andra halvlek blir ryckig, BPs många nya spelare, kombinerat med att även AFC byter friskt gör att matchens tempo sänks, som så ofta i träningsmatcher. Närmast mål är Jack Lahne som två gånger kommer fri med målvakten men inte lyckas placera bollen i mål.

Samlat en väl genomförd match av samtliga spelare, som alla visade hur mycket de längtat efter jobbet främsta del – matchen.

Försäsongen fortsätter om en vecka, träningsmatch mot IK Sirius på bortaplan väntar. Avspark lördag 27 januari 15.00 på Lötens IP i Uppsala.

Fritiof Björkén. Foto: Henke Råssmo