Seger mot Degerfors efter straffavgörande

Share

Det blev ny seger, även om den satt hårt inne, när BP under lördagen ställdes mot Degerfors IF hemma på Grimsta. Först med tjugo minuter kvar kom matchens enda mål, Markus Gustafss ...

Det blev ny seger, även om den satt hårt inne, när BP under lördagen ställdes mot Degerfors IF hemma på Grimsta. Först med tjugo minuter kvar kom matchens enda mål, Markus Gustafsson var säker från straffpunkten efter att Christopher Brandebron rivits ner.

Likt cupmatchen lagen emellan fick BP slita för målen. Chanserna fanns men målen ville inte in. I cupmatchen blev det en sen explosion i fyra mål, den här gången blev det inte lika målrikt.

Första halvlek präglades av stabilt försvar från Degerfors sida, kanske hade laget noggrann koll på BPs förmåga att producera snabba mål hittills under säsongen. Den här gången dröjde det en kvart innan BPs första målchans kom, Tim Söderström avslutade strax utanför från nära håll. En halvtimme in i matchen fick både Kevin Kabran och Viktor Gyökeres chans på kort tid, båda chanserna dock avstyrda från duktige Jesse Öst i Degerfors-målet.

0-0 efter första halvlek med visst övertag för BP alltså. Detta inför ögonen på BP-fostrade Nabil Bahoui, Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal som var på plats på Grimsta.

I andra halvlek är det Degerfors som skapar chanser till en början. Värmlänningnarna lyckas hitta in bakom och mellan BPs försvar och kommer till flera chanser där antingen Budomir Janosevic eller någon av BPs defensiva spelare kan avstyra avsluten. Men visst var det lite nervöst för oss med rödsvarta ögon.

BP hotade vid flera tillfällen och hade Viktor Gyökeres bara ställt in skärpan i avsluten denna lördag så hade han noterats för nya mål i Superettan. Tyvärr var det inte Gyökeres som fick avgöra. Istället är det en straff som ska avgöra matchen. Christopher Brandeborn välts med ett brottargrepp och straffen är helt odiskutabel. Lika svårt är det att diskutera valet av straffskytt efter att Markus Gustafsson är säkerheten själv och gör 1-0 för BP och sitt fjärde mål för säsongen.

I sista minuten blir Alexander Andersson i Degerfors utvisad, något som inte påverkade resultat eller matchbild under övertiden.

BP behåller serieledningen och vi noterar även att BP höll sin sjätte nolla i Superettan. Nästa möjlighet att utöka de båda resultatkolumnerna blir kommande måndag, 12 juni 19.00, då väntar Helsingborgs IF på bortaplan, Olympia i Helsingborg.