Sen vändning gav ny förlust i Superettan

BP såg ut att resa sig från förlusten mot Falkenbergs FF och ta tre nya poäng mot Degerfors IF på bortaplan. Men Degerfors stod för en stark vändning under slutminuterna och vann m ...

BP såg ut att resa sig från förlusten mot Falkenbergs FF och ta tre nya poäng mot Degerfors IF på bortaplan. Men Degerfors stod för en stark vändning under slutminuterna och vann med 3-2 på Stora Valla.

Det började så bra. Redan i den andra matchminuten gav Viktor Gyökeres BP ledningen med sitt tionde mål för säsongen. Som så många gånger förr trycker sig Gyökeres förbi försvarare och avslutar från dålig vinkel, den här gången satt 1-0-målet i nättaket.

Degerfors skulle svara tio minuter senare, Sebastian Ohlsson skjuter från distans och placerar in 1-1 bakom Rasmus Emanuelsson. Första halvlek är jämn och resultatet 1-1 är ”välförtjänt” för båda lagen. Närmast ytterligare mål i första halvlek var Degerfors efter att Emanuelsson och Figueroa krockat och bollen som låg i Emanuelssons famn studsar mot det öppna målet, i sista stund kan Sandberg Magnusson rensa undan.

I andra halvlek ska BP visa upp två sidor. De första 25 minuterna kontrollerar BP, Gustav Sandberg Magnusson har en nick som räddas på mållinjen och i minut 69 prickskjuter Jesper Karlström in 2-1 för BP. Skottet smiter hårt upp i närmsta krysset och BP ser ut att kontrollera matchen.

Då tappar man initiativet, stegen blir långsammare och bolltempot lägre och lägre. På två snabba kontringar i minut 83 och 88 har Degerfors vänt på ställningen och leder med 3-2 efter mål av Alexander Andersson och Sargon Abraham. Bittert och BP kan bara se till att det är en längre vila inför kommande match mot Helsingborgs IF tisdag 12 september hemma på Grimsta.

Fakta Superettan
Degerfors IF – BP
3-2 (1-1)
Mål: DIF: Sargon Abraham, Alexander Andersson, Sebastian Ohlsson BP: Viktor Gyökeres, Jesper Karlström
Varningar: Mihlali Mayambela, Erik Sachs, Govand Haidar BP: Erik Figueroa

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Johan Falkmar (Joel Qwiberg, 61), Gustav Sandberg Magnusson, Kyle Konwea, Erik Figueroa – Tim Söderström, Markus Gustafsson, Jesper Karlström – Christopher Brandeborn (Viktor Fors, 84), Viktor Gyökeres, Kevin Kabran (Jack Lahne, 79)