Serieseger!! – Nu väntar kval

Share

BP säkrade på lördagen seriesegern i Division 1 Södra Svealand efter en säker seger mot IFK Nyköping. Därmed väntar kvalspel mot Lidköpings FK om en plats i Elitettan 2018. Efte ...

Efter Nyköpings storförlust (0-10) mot Telge i förra omgången kunde man frukta att viss underskattning skulle kunna sprida sig i BP. Anförda av lagkapten Isabell Hammarbäck visade dock serieledarna från start att inställningen var den rätta. Nyköping kom upp i något enstaka försök, men annars dominerade BP helt. Efter flera hörnor som skapade oreda kom 1-0 efter en vänsterhörna i tolfte minuten. Det var en stökig situation men vi ger målet till Mathilda Prim. Det dröjde sedan bara några minuter innan Michelle Rojas Flores kunde få in tvåan efter strålande förarbete på högerkanten av Daniella Novaković och Hammarbäck.
I mitten av halvleken fick Nyköping sin målvakt Alva Sonander skadad och fick sätta in utespelaren Edvina Jonsson Lundmark som ersättare. Innan halvleken var över hade BP punkterat matchen med fyra mål. Trots den stora ledningen blev andra halvlek inte bara en transportsträcka. Spelarna fortsatte att jobba bra och hålla uppe tempot, vilket resulterade i ytterligare två mål, och stort jubel efter slutsignalen.

Bland alla glada segerkommentarer nöjer vi oss med Sofia Nilssons
-Det är så gōtt att vinna!!

I och med segern är BP fortsatt fem poäng före Älvsjö, som idag vann mot Hässelby, och är därmed klara seriesegrare. Eftersom bara tre lag går upp från de sex division 1-grupperna väntar nu kvalspel mot Lidköping, som är klara seriesegrare i Division 1 Norra Götaland. Troliga speldatum är 8 oktober (hemma) och 14 oktober (borta).

Sista hemmamatchen i serien spelar BP lördag 30 september mot Tyresö.

KÖP BILJETT TILL KVALMATCHEN
Lagbiljett: Anmälningsformulär
Biljetter från 50kr via brommapojkarna.ebiljett.nu

Fakta Division 1 Södra Svealand
IFK Nyköping – BP
0-8 (0-6)
Mål: BP: Mathilda Prim 12, 45+5; Michelle Rojas Flores 16, 63; Madicken Stigberg 45+4, 48; Daniella Novaković 41; Eldina Ahmić 43
Varningar: Nyköping: Amanda Nordlie
Domare: Selma Griberg
Publik: ca 125

BP:s lag:
Nichole Persson – Lovisa Norrby, Sofia Nilsson, Mathilda Prim (Joy Mertzig 55), Filippa Wallén – Isabell Hammarbäck, Eldina Ahmić, Daniella Novaković, Therese Dahlberg (Estibaliz Montes de Oca 75), Michelle Rojas Flores – Madicken Stigberg (Michaela Larsson 75)