Sjunde raka – serieledningen intakt

Share

BP vinner för sjunde gången i rad i Division Ett Södra Svealand när Telge United FF besegras med 2-0 hemma på Grimsta. Det var mållöst i halvtid, men med varsitt mål från Michelle ...

BP vinner för sjunde gången i rad i Division Ett Södra Svealand när Telge United FF besegras med 2-0 hemma på Grimsta. Det var mållöst i halvtid, men med varsitt mål från Michelle Rojas Flores och Michaela Larsson tar BP tre nya poäng i jakten på serieseger.

Text: Peter Appelquist

Inför matchen kunde noteras att Telge spottat upp sig rejält från vårens svagare insatser och BP klev in i matchen med respekt för motståndet. Första halvlek är också jämn men mycket spel på mittplan och få klara chanser för något av lagen. För BPs del är första halvlek olycklig med två skador, först Esti Montes De Oca som landar olyckligt efter en duell efter en halvtimme och hon kliver av med huvudvärk. Vila ordinerad. Precis innan halvtidspausen är det Agnes Bergling som landar olyckligt, den här gången är det en befarad knäskada som undersöks tidigt i veckan. Prognos oklar därmed.

0-0 i paus, BP med två skadade startspelare ut. Då klipper Michelle Rojas Flores till. Det har inte ens gått 40 sekunder av andra halvlek när Rojas Flores gör som hon brukar, viker in från vänster och skruvar in bollen i bortre hörnet. Vackert! 1-0 BP som verkligen får energi av målet.

Under hela andra halvlek styr BP-spelet, men med tre missade frilägen är det lätt att nerverna stiger och blir mer och mer påtagliga för de rödsvarta. 1-0 är en ledning, men inte den säkraste av ledningar. Telge får sina chanser, men BPs försvar spelar lugnt och förtroende ingivande, kombinerat med starka ingripanden av Nichole Persson, när det behövs.

BP ska vinna, men vi rödsvarta kan slappna av först efter matchens sista spark då Michaela Larsson stöter in 2-0 från någon meters avstånd. Efter målet blåser huvuddomare Sofie Gustavsson av matchen och BP noterar tre nya poäng in på kontot.

Nästa match väntar DFK Värmbol på bortaplan, söndag 16 september 14.00 på Backavallen i Katrineholm