Skön trea hemma på Grimsta

BP gjorde allt rätt i värmen på Grimsta. Kvarnsvedens stjärna Temwa Chawinga plockades bort och framåt var BP effektiva. 3-1 hemma på Grimsta. Text: Peter AppelquistFoto: Henke ...

Text: Peter Appelquist

Värmen var påtaglig för de 22 spelarna och det blev vattenpauser i båda halvlekarna. Tempot var lägre än vad vi är vana vid, samtidigt som den vattnade konstgräsplanen gjorde att bollarna kunde sticka ifrån spelarna.

BP spelar bra och metodiskt. Defensivt ligger självklart fokus på erkänt duktiga Temwa Chawinga som var ett ständigt hot. BPs mittförsvar med Mathilda Prim och Alice Carlsson hade dock gjort hemläxan och plockade bort Chawinga gång på gång. Chawinga får två avslutslägen under matchen, men då var Josephine Frigge med på noterna i sin seriepremiär som BP-målvakt.

Framåt sköt Michaela Larsson in sig efter en halvtimme, för att minuterna innan paus ha ställt in siktet korrekt. Frispelad av Novakovic var hon säkerheten själv när hon placerade in 1-0.

I andra halvlek försöker Kvarnsveden trycka framåt och skapar en bra chans direkt. Men det skulle dröja tjugo minuter in i andra innan kvitteringen kom. Egentligen från ingenting så lyckas inbytte Lovisa Lennartsson få till ett avslut som styrs i mål via BP-ben. 1-1 och det kändes lite sådär.

Tur då att Eldina Ahmic finns på planen. Bara fem minuter efter kvitteringen leder BP. Ahmic slår en stenhård frispark från 25 meter, bollen träffar klockrent i ribban och på returen kastar sig Daniella Novakovic fram och får träff på volley mot det öppna målet, 2-1 BP.

Tio minuter senare kommer matchens prestation, Eldina Ahmic tar tag i bollen och kör slalom i några sekunder innan hon stänker upp bollen i nättaket. 3-1 BP och matchen är avgjord.

BP tar med segern ett kliv uppåt i tabellen och får in den där sköna känslan i kroppen, en känsla som bara är att bära med sig till nästa hemmamatch som kommer redan på onsdag 3 juli 19:00 då IK Uppsala kommer på besök till Grimsta.

Elitettan
BP – Kvarnsvedens IK
3-1 (1-0)
Mål: BP: Michaela Larsson, Daniella Novakovic, Eldina Ahmic KIK: Lovisa Lennartsson
Varningar: BP: Michelle Rojas Flores

BPs lag: Josephine Frigge – Rebecka Lundblad Roth, Mathilda Prim, Alice Carlsson, Filippa Wallén – Eldina Ahmic, Aisha Faiqi (Julia Olsson, 67) – Esti Montes De Oca (Mathilda Lindström, 67), Daniella Novakovic, Michaela Larsson – Michelle Rojas Flores (Emelie Eriksson, 72)