Smeity Embaye-Yenie är med och utvecklar Mötesplats Västerort

Smeity Embaye-Yenie är med och utvecklar Mötesplats Västerort
Välkommen til BP, Smeity! Foto: Peter Appelquist

För att utveckla Mötesplats Västerort har Smeity Embaye-Yenie anställts som ansvarig för BPs Tjejfotboll Västerort. Smeity var med och startade Systrar Runt Hörnet som samarbetar med BP. Nu kliver Smeity in för att utveckla föreningens arbete. Satsningen görs möjlig genom en donation från företaget Edrington.
–Att få stödja de samhällen vi verkar i är centralt för Edrington, globalt såsom för oss i Norden, säger Teresia Wikström, Senior Accountant på Edrington.

Edrington har en för branschen unik ägarstruktur där The Robertson Trust, Skottlands största givare av donationsmedel, är huvudägare. Edrington Nordics donerar årligen medel till organisationer som arbetar för att förbättra situationen i samhället, samt förverkligar potentialen hos människor i Norden.
– Genom denna donation i år har vi fått möjlighet att stötta utvecklingen av arbetet som Smeity, Systrar Runt Hörnet och BP bedriver, det är vi jättestolta över, säger Teresia Wikström.

Semity Embaye-Yenie är uppvuxen i Smedshagen i Hässelby och startade tillsammans med Niki Addibpour och Kameliya Kermani föreningen Systrar Runt Hörnet för tjejer i Hässelby. Systrar Runt Hörnet har vuxit och tillsammans med BP har verksamheten utvecklats.
– Det känns fantastiskt att få möjligheten att sammanföra en förening som står för systerskap och gemenskap med en stor förening som BP, säger Smeity Embaye-Yenie.

Mötesplats Västerort är samlingsnamnet för BPs sociala projekt. Utöver att bli ansvarig för  Tjejfotboll Västerort får Smeity en viktig roll i Första Jobbet och Skolträffen.
– Att vi får in en dedikerad person med lokal förankring och ett uppbyggt förtroende hos tjejer i området är nödvändigt för att vi ska kunna ta nästa steg, säger Stefan Bärlin, CSR-ansvarig i BP.

Lämna en kommentar

Din epost kommer inte att publiceras.

Du kan använda följande HTML taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>