Snöplig poängförlust och tappad serieledning

Trots rejäl BP-dominans större delen av matchen blev det 1-1 och delad poäng när Enskede IK besökte Grimsta på lördagen. En sen kvittering till från Enskede och vinster för båda to ...

Trots rejäl BP-dominans större delen av matchen blev det 1-1 och delad poäng när Enskede IK besökte Grimsta på lördagen. En sen kvittering till från Enskede och vinster för båda toppkonkurrenterna innebär att BP åkte ner till tredje plats i Division 1 Södra Svealand.

”Vi måste vara noga nu! Kom igen!” skrek BP:s tränare Marcelo Fernández en kvart in i andra halvlek efter en felpassning i uddamålsledning.
”Vi måste tro på det här nu! Kom igen!” skrek Enskedes tränare Fredrik Ehnström med fyra minuter kvar och uddamålsunderläge.
BP lyckades inte följa detta. För många felpassningar och lösa skott gjorde att något avgörande mål aldrig kom. Enskede däremot lyckades verkligen. Precis efter Ehnströms ord slogs en högerhörna, många spelare fanns på plats i straffområdet, bollen rensades inte undan och Tilda Hedell kunde slå in kvitteringen till 1-1.
Det sagt, större delen av matchen dominerade ändå BP och borde ha kunnat avgöra tidigare. Redan från start satte man stark press på Enskedes försvar, som fick stora problem i uppspelen. Målchanser skapades genom hela halvleken av hårt arbetande BP-spelare. Hela tiden var dock skotten en aning för lösa eller en aning för höga. Allt som gick på mål lyckades Enskedes duktiga målvakt Emilia Johansson styra bort eller greppa. Första halvlek blev mållös, men känslan var att BP ganska säkert skulle kunna avgöra med ett eller flera mål i andra halvlek, även om Enskede också hade varit uppe i ett par farligheter.
Direkt efter paus kom det väntade ledningsmålet, om än på ett lite oväntat sätt, då Michaela Larsson påpassligt tog tag i bollen och slog en perfekt lyra över en långt ut placerad målvakt. Det var faktiskt Larssons första mål i årets serie. Under resten av andra halvlek bestod matchbilden med BP-dominans och ganska många missade chanser. Johansson fortsatte med fint spel i Enskedemålet och inget ytterligare mål kom förrän kvitteringen i slutminuterna.
Det var inget fel på kämpainställningen hos BP-spelarna, men vi såg för många tillfällen då spelarna försökte driva förbi motspelarna i stället för att få igång sitt snabba omväxlande passningsspel. På minussidan måste också ineffektiviteten i avsluten nämnas. På plussidan vill jag lyfta Michaela Larsson outtröttliga springande på högerkanten, både i presspelet och som täckande bakåt så fort högerbacken klev fram i offensiven. Jag protesterar heller inte högt mot matchvärden Fodis val av Emilie Eriksson som bästa BP-spelare. Hennes vänsterfot är en stor tillgång i uppspelsfas och i fasta situationer.

I och med det oavgjorda resultatet, och segrar för både Södersnäckorna och Sätra ramlade BP ner till tredje plats i tabellen. Nästa seriematch spelas mot Telge United i Södertälje nästa lördag. Redan på tisdag kväll går dock kosan åter till Tibblevallen för match mot Täby i Victoria Cup.