Stabil insats gav seger mot Ventspils

BPs andra träningsmatch för året slutade likt den första, med seger. Mot FK Ventspils satte BP fart från start, tog ledningen direkt och hade sedan full kontroll på matchen över 90 ...

BPs andra träningsmatch för året slutade likt den första, med seger. Mot FK Ventspils satte BP fart från start, tog ledningen direkt och hade sedan full kontroll på matchen över 90 minuter. Slutresultatet skrivs till 3-0.

Text och foto: Peter Appelquist

Startelva
Hampus Elgán – Johan Falkmar, Oscar Pehrsson, Ali Suljic, Billy Nordström – Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Marcus Hansson – Eric Johana Omondi, Jack Lahne, Alexander Nilsson

Med fem minuter av matchen spelade kände vi igen BP. Gustav Sandberg Magnusson hade markerat närvaro i en hård duell och Jack Lahne hade gjort mål på ett friläge. Passning från Marcus Hansson var precis i djupet och Lahne gjorde inga misstag ensam med målvakten.

BP spelade sedan kontrollerat och metodiskt. Det lettiska motståndet var tufft och motspelarna gav inte BP-spelarna särskilt mycket tid att hantera bollen. Det krävdes dock inte så mycket tid, BP spelade ut, lät bollen gå och trots enstaka missar och tappade bollar höll laget igång spelet och dominerade matchbilden.

Med halvtimmen spelad var det dags för ett nyförvärv att presentera sig i målprotokollet. Billy Nordström slog en precis hörna som Ali Suljic sökte upp inne i straffområdet och med pannan trycker han in 2-0 för BP.

2-0 i halvtid och BP genomför direkt fyra byten. Hampus Elgán ger plats för Rasmus Emanuelsson i mål och offensivt ersätts Jack Lahne, Alexander Nilsson och Philip Hellquist av Albin Linnér, Ahmed Bonnah och Oskar Fallenius. De tre inhopparna fyller direkt i där deras företrädare stod och skapar mängder av chanser under den andra halvleken.

Med halvtimmen kvar att spela byter BP igen. Oscar Pehrsson, Ali Suljic, Johan Falkmar och Billy Nordström ersätts rakt av av Fritiof Björkén, Samuel Svenlén, Sebastian Ungman Backlund och Axel Wallenborg. Defensivt håller BP tätt och de inbytte passar lika bra in som de som startade.

BP ska stänga matchen med sista sparken. Albin Linnér rycker sig fri i straffområdet, men hakas upp och blir tilldömd en straff. Straffen förvaltar Linnér själv fram till 3-0 för BP.

En stabil insats på träningslägret där BP tar en dag träningsledigt och sedan siktar på ny match fredag 15.00 mot irländska mästarna Dundalk FC.