Stabil seger mot Enskede

Share

Det blev 2-0 till BP i träningsmatchen mot Enskede IK, som spelades på lördag förmiddag i växlande väder. Flera av nyförvärven spelade betydande roller och vi fick se en efterläng ...

Det blev 2-0 till BP i träningsmatchen mot Enskede IK, som spelades på lördag förmiddag i växlande väder. Flera av nyförvärven spelade betydande roller och vi fick se en efterlängtad comeback.

Text: Tore Kleist

Redan i första minuten fick BPs målvakt Kaisa Nilsson göra en fin insats mot en frispelad Enskedespelare. Hemmalaget tog sedan över bollinnehavet men även nästa chans blev Enskedes. Den här gången smet skottet strax utanför Nilssons högra stolpe. I 14:e minuten fick Jennifer Sjösten in bollen i mål på en retur efter en hörnnick av Alice Carlsson. Sjösten hade dock stått i offsideposition och 0-0 stod sig. Halvvägs in i halvleken lyckades pigga Anna Thim göra sig fri på högerkanten och få in ett bra inlägg mot bortre stolpen. Där kom Fia Grönborg och kunde från nära håll behärskat slå in ledningsmålet. Ett lätt snöfall tog bort vårkänslorna men hemmapubliken kunde glädjas över Maja Viklanders fina djupledspassning som nådde Daniella Novaković. Hon avslutade med ett lågt skott som gick in vid bortre stolpen och BP gick till halvtidsvila med 2-0. Förutom de två tidiga chanserna för Enskede var halvlekens BPs. Man visade ett stabilt spel utan att glänsa och kom fram i anfall både på kanterna och centralt.

I andra halvlek sjönk till en början spelkvaliteten. Enskede lyckades bättre med sitt försvarsspel och BP fick svårare att hitta uppspelsvägar förbi mittfältet. Så småningom fick man ändå flera goda målchanser, bland annat genom Jennifer Sjösten, men Enskedes inbytta målvakt Moa Wettby storspelade och det blev en mållös andra halvlek på ett nu soligt Grimsta.

BP kan förstås glädjas över ännu en seger, men spelmässigt krävs mer i de kommande träningsmatcherna då det väntar tuffare motstånd. Anna Thim fick spela från start och tackade för förtroendet med goda insatser på högerkanten och många farliga inlägg och hörnor. Än en gång gjorde Alice Carlsson, för dagen kapten, en bra match och positivt var förstås också att Mathilda Prim fick spela 20 minuter i sin comeback,

Nästa tillfälle att se BP i match blir på lördag 16 mars då Hammarby IF gästar Grimsta.