Stabil U21-seger mot Djurgården
Glad tremålsskytt Foto: Peter Appelquist

En väl genomförd match med fina och avgörande individuella prestationer gav BP en stabil seger med 4-0 i U21-serien. Jack Lahne noteras för tre mål, men det vackraste stod Markus G ...

En väl genomförd match med fina och avgörande individuella prestationer gav BP en stabil seger med 4-0 i U21-serien. Jack Lahne noteras för tre mål, men det vackraste stod Markus Gustafsson för.

Kaknäs Bollplan mötte med mörka moln, men i takt med att matchen och gick och BP övertygande spel så kröp även solen fram denna tisdag. BP matchade några extra spelare från herrtruppen med tanke på uppehållet i Superettan. Carl Starfelt, Markus Gustafsson och Tim Söderström från startelvan mot Trelleborg matchades alla under tisdagen.

BP bjöd upp på fint spel och assisterande tränare Azrudin Valentic var, såklart, nöjd efter seger.
– Vi står för en stabil insats med avgörande individuella prestationer.

Jack Lahne gav BP ledningen efter knappa tjugo minuters spel då han smiter före Tommi Vaiho i DIF-målet och slår bollen mot det öppna målet. Suleiman Kone i Djurgården är på bollen, men lyckas inte förhindra målet. Minuter senare får vi se matchens behållning då Luca Gerbino Polo nickar in ett inlägg från Victor Fors. Bollen landar på Markus Gustafssons högerfot och bollen sitter i nättaket, ett klassmål.

2-0 i halvtid och BP kontrollerar spelet från första minut. I andra halvlek sätter Djurgården en lite högre press, men det blir egentligen inte farligt. BPs mittförsvar med Carl Starfelt och Kyle Konwea avstyr alla anfall Djurgården ger sig på.

En bit in i andra halvlek ska Jack Lahne avgöra matchen. Lahne tar emot bollen på vänsterkanten, tar några kliv in i banan och skruvar sedan in bollen i mål med ett lågt skott som sitter sådär vackert vid målvaktens vänstra stolpe.
– Jag har alltid velat göra ett sånt mål, säger Lahne till IFBP.se.

Jack Lahne debuterade i Superettan mot GAIS. Foto: Erik Bjernulf

Lahne var inte nöjd där utan håller sig även framme och petar in 4-0 knappt fem minuter senare. En bra dag på jobbet för 15-åringen.

Segern innebär att BP tar över serieledningen i U21 Allsvenskan Norra, Djurgården har dock en match mindre spelat och ligger en poäng bakom.

BP spelar nästa U21-match på måndag 17 juli, då är IF Sundsvall på besök på Grimsta. Även då kommer vi att få se flertalet spelare från herrtruppen match inför att Superettan börjar om kommande helg (22 juli, Åtvidabergs FF på bortaplan).