Stark insats gav seger i årspremiären!

Share

I avsaknad av februarisol kunde Grimstapubliken låta sig värmas av en stark insats av BP i årets första match. Gästerna KIF Örebro som är nyuppflyttade till Damallsvenskan fick se ...

I avsaknad av februarisol kunde Grimstapubliken låta sig värmas av en stark insats av BP i årets första match. Gästerna KIF Örebro som är nyuppflyttade till Damallsvenskan fick se sig besegrade med 2-0.

Text: Tore Kleist

Gästerna från Örebro tog tag i taktpinnen när årets första match satte igång på lördagen. BP-försvaret hade dock inga större problem att värja sig och kunde i stället ta ledningen i den 15:e matchminuten. Efter ett fint uppbyggt anfall, med många passningar ända nerifrån eget straffområde, bröt Estibaliz Montes de Oca in från vänsterkanten. Hon kom i bra läge strax utanför straffområdet och fick till träffen så att bollen gick i en fin båge över målvakte och in i bortre krysset. Efter målet tog BP över det mesta av bollinnehavet. Vi fick se bra kvalitet i bollmottagning och passningsspel, där man ofta lyckades hitta vägar fram över mittfältet. Det skapades inte många situiationer framför målen, men i slutet av halvleken fick plötsligt Rebecka Lundblad Roth bollen till skänks i straffområdet. I hastigheten blev hennes skott för högt och BP fick nöja sig med en uddamålsledning i paus. En mycket viktig kugge i första halvlek var Aisha Faiqi, för dagen lagkapten, som visade stor säkerhet i bollbehandlingen och ofta var spelbar. På så sätt blev det ett tempo i uppspelsfasen som lovar gott.
– Tack! Jo, jag känner mig hemma på positionen som neddragen mittfältare, även om jag i Uppsala också spelade som offensiv mittfältare och ytter.
I andra halvlek försökte KIF Örebro lyfta spelet med en hårdare press och BP fick lite mer problem, dock utan att det egentligen blev farligt bakåt. Försvarsspelarnas insats var gedigen över hela linjen. Mitbacken Alice Carlsson, ny från Jitex Mölndal, gjorde en stark BP-debut både med och utan boll, och målvakten Kaisa Nilsson visade mer och mer auktoritet i sina ingripanden ju längre matchen led. Den främsta räddningen kom i slutminuterna då hon gjorde en fin undanboxning på ett hårt skott från nära håll. Strax före den chansen hade BP gjort sitt andra mål, efter ännu ett fint anfall med många inblandade. Sara Eriksson, upplyft från U-truppen, spelade tillbaka till Rebecka Lundblad Roth som fick till ett perfekt inlägg från höger. Michaela Larsson, inbytt i paus, satte dit huvudet till en perfekt nickskarv.
Med tanke på årstid och motstånd kan man inte säga annat än att BPs insats var mycket förtroendeingivande. Tränaren Marcelo Fernández var förstås nöjd:
– Vi är inne i en tuff träningsperiod, så det var starkt att prestera som spelarna gjorde. Vi visade ett spel som vi kan bygga vidare på under försäsongen. Jag lyfter också gärna Alice Carlsson som var mycket bra.

Nästa match spelas mot IFK Norrköping lördag 9 februari. Välkomna till Grimsta då!