Stark insats säkrade poäng mot Varberg

Varbergs BoIS, som efter att Brage förlorat mot Halmstad "bara" behövde vinna mot BP för att säkra spel i Allsvenskan 2020, gick fram i våg efter våg. Men, BP gör kanske sin stark ...

Varbergs BoIS, som efter att Brage förlorat mot Halmstad ”bara” behövde vinna mot BP för att säkra spel i Allsvenskan 2020, gick fram i våg efter våg. Men, BP gör kanske sin starkaste försvarsinsats för säsongen och håller bort det mesta. Ett vackert skott sitter, men BP svarar kort därpå. 1-1 på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Första halvtimmen av matchen är att likna med en ganska ensidig handbollsmatch. Varberg har bollinnehavet och letar vägar fram, men BP håller tätt, släpper inte till ett enda avslut och sticker upp i fina omställningar. Faktum är att BP är närmare ledning i första halvlek, sett till de riktigt skarpa chanserna. Lite mer skärpa och vi hade haft BP i ledning.

Mållöst i halvtid, men nästan direkt på avspark brinner det till. Daniel Krezic får bollen på vänsterkanten, viker in i banan och dunkar upp bollen i bortre krysset. Otagbart och vackert.

Det är dock BP som svarar bäst på gästernas ledningsmål och det finns en del fingertoppskänsla kvar i BP:s ledarstab när Alexander Nilsson kastas in i hetluften. Och vilket inhopp sen. Efter bara minuter på plan håller Nilsson show på högerkanten när han lyfter bollen förbi en motståndare, i nästan aktion lyfter han bollen över nästa motståndare innan han från kortlinjen server Dusan Jajic det gyllene läget framför mål. 1-1 och kvitterat.

BP fortsätter sedan mata på och är nära att utöka, men likt i första halvlek (och tidigare under säsongen) så är det lite skärpa som saknas. Varberg flyttar fram det mesta och skapar flera skarpa chanser, men Hampus Elgán gör åter en förstklassig insats i BP-målet.

Inget av lagen lyckas göra fler mål än varsitt och tar med sig varsin poäng hem från Grimsta. Varberg får vänta med firandet och BP jagar fortsatt vidare efter poäng för att nå kvalplatsen. Sista omgången söndag 3 november spelar BP mot Jönköpings Södra på bortaplan. Vi ses på plats.