Storseger efter hattrick av Rojas Flores!

BP tog en imponerande 5-0-seger mot Älvsjö på tisdagskvällen. Bland de lyckosamma fanns tremålsskytten Michelle Rojas Flores och Daniella Novaković som var direkt inblandad i de fy ...

BP tog en imponerande 5-0-seger mot Älvsjö på tisdagskvällen. Bland de lyckosamma fanns tremålsskytten Michelle Rojas Flores och Daniella Novaković som var direkt inblandad i de fyra första målen.

Text: Tore Kleist

BP tog på tisdagen hem tre viktiga poäng i kampen om förstaplatsen i Division 1 Södra Svealand. Till skillnad mot vårens matcher mot Älvsjö var det denna kväll klasskillnad mellan lagen. Älvsjö hade ett farligt anfall redan i första minuten, men sedan tog BP tag i spelet med ett ganska högt passningstempo i ett varierat anfallsspel. Det gav resultat efter tio minuter då Daniella Novaković bröt in i straffområdets vänsterkant och blev fälld. Michelle Rojas Flores slog säkert in den efterföljande straffen nära målvaktens vänstra stolpe. BP fortsatte att skapa chanser och vi var redo att notera 2-0 när Malin Broberg skarvade in en boll från Rojas Flores. Assisterande domaren var dock säker i sitt offsidebeslut, och i stället kunde Älvsjö lyfta spelet något de närmaste minuterna. Det blev ändå BP som skulle få in ett mål till i första halvlek. Filippa Wallén låg högt och bröt ett uppspel tidigt, bollen gick till Broberg som passade Novaković som inte hade några problem att slå in 2-0.
Första halvlek var en av BP:s bästa under året. Man dominerade alla spelytor och Älvsjö skapade inte många chanser. Självklart saknade bortalaget seriens skytteligaledare Jennifer Sjösten, som förra veckan blev klar för IK Uppsala Fotboll.

I början av andra halvlek var spelet jämnare och Älvsjö skapade en del oro i BP:s försvar. Farligast var det efter en hörna där den efterföljande oredan avslutades med en lyra i överkant av Nichole Perssons ribba. BP tog gradvis åter över dominansen och efter tjugo minuter kom så målet som kändes som det definitivt avgörande. Vi fick se ett fint växelspel mellan Novaković och Rojas Flores som resulterade i den sistnämndas andra mål för kvällen. Tio minuter senare var det dags igen då Rojas Flores fullbordade sitt hattrick, fint framspelad av Wallén och Novaković. Inhoppande Elin Sjölander, som vi senast såg under försäsongen, kunde sedan fastställa slutresultatet.
-Härligt att få vinna stort, sa BP:s tränare Marcelo Fernández efter matchen. Jag är speciellt nöjd med att vi kom in bakom backlinjen, inte bara på kanterna utan även centralt, med flera djupa bollar från innermittfältarna.
Eldina Ahmić och sommarens nyförvärv Johanna Lindell gjorde åter en fin match centralt, och även kantspelarna kom fram fint många gånger. Det var kul att se hur hela laget från anfallstoppen Broberg ner till målvakten Persson höll uppe intensiteten och tempot även efter 3-0-målet. Inte minst sprang Rojas Flores och Wallén i gott samarbete på vänsterkanten. Wallén byttes så småningom ut mot BP-debutanten Rebecka Lundblad Roth, men Rojas Flores fortsatte löpa upp och ner till slutsignalen .
-Jo, jag var nog nära kramp på slutet, men det gick hela vägen, konstaterade en trött men nöjd tremålsskytt.

Segern betyder att avståndet till serieledarna Sätra SK även efter den trettonde omgången endast är en poäng.

Nästa match för BP spelas mot Boo FF måndag 13 augusti, även den hemma på Grimsta.

Matchfakta Division 1 Södra Svealand
BP – Älvsjö AIK
5-0 (2-0)
Mål:   BP: Michelle Rojas Flores 11(str), 66, 75; Daniella Novaković 30; Elin Sjölander 87
Varningar: Älvsjö: Violina Naoum
Domare: Agnes Emborg