Storseger mot Boo – BP åter i serieledning

Share

Efter paus lossnade det för BP som vinner mot Boo FF med klara 6-0 hemma på Grimsta. Efter en jämn första halvlek går BP ut i andra och förvaltar chans på chans. Storsegern skrevs ...

Efter paus lossnade det för BP som vinner mot Boo FF med klara 6-0 hemma på Grimsta. Efter en jämn första halvlek går BP ut i andra och förvaltar chans på chans. Storsegern skrevs av Daniella Novakovic, Michelle Rojas Flores, Eldina Ahmic och Michaela Larsson. BP är åter etta i tabellen.

Text: Peter Appelquist

Gästande Boo inleder matchen bra och för spelet under den första kvarten av matchen. Chanserna som skapas är dock inte såna som skrämmer BPs försvar, där Alexsandra Lobanova och Felicia Thörngren bildar mittbackspar med Emelie Eriksson och Filippa Wallén längs med varsin kant. I mål står Nichole Persson och håller koll på de fåtal bollar som passerar backlinjen.

Efterhand tar BP över mer och mer och vid halvtimmen slagen är BP inne i en hård press på Boos mål och tillslut ska det löna sig. Som så många gånger förr kliver Michelle Rojas Flores in från vänsterkanten och avlossar skottet, som visserligen tar på målvakten, som seglar in i mål. 1-0 BP och det skulle komma mera.

Men det skulle dröja till andra halvlek, Boo avslutar första halvlek positivt och skapar halvchanser, medan BP har småproblem att freda det egna straffområdet. BP håller dock ledningen i paus och efter paus inleds målkavalkaden. I matchminut 53 kan det vara så att vi får se årets mål på Grimsta. Rojas Flores rycker loss på vänsterkanten, kommer in i straffområdet och passar Daniella Novakovic precis utanför straffområdet. Novakovic slår en kort passning till Eldina Ahmic som sätter foten till och får se bollen gå i en hög båge, skruva sig mot krysset och tillslut landa i nätet back Kristin Oscarsson i Boo-målet.

BP fortsätter tugga på och energin ökar i takten med att solen sänker sig över Grimsta. 3-0 sätter Daniella Novakovic och hon ska även göra 4-0 tio minuter senare. Rojas Flores testar att hänga på i jakten på att vinna skytteligan, men hennes avslut med tio minuter kvar går i ribban och ner på mållinjen. På returen håller sig Michaela Larsson framme och stöter in 5-0. Larsson ska även hon bli tvåmålsskytt när hon stänker in 6-0 på egen halvvolley.

BP vinner komfortabelt och rättvist. Efter att Sätra SK förlorat mot Enskede IK i helgen övertar BP serieledningen i Division Ett Södra Svealand, två poäng före Sätra.

Division Ett Södra Svealand
BP – Boo FF
6-0 (1-0)
Mål: Daniella Novakovic (2), Michaela Larsson (2), Michelle Rojas Flores, Eldina Ahmic