Svenska Cupen inleddes med seger
Fritiof Björkén. Foto: Erik Bjernulf

Share

Gruppspelet i Svenska Cupen inleddes med seger när BP besegrade Gefle IF med 2-0 hemma på Grimsta. Efter en mållös första halvlek spräckte Gustav Sandberg Magnusson målnollan när h ...

Gruppspelet i Svenska Cupen inleddes med seger när BP besegrade Gefle IF med 2-0 hemma på Grimsta. Efter en mållös första halvlek spräckte Gustav Sandberg Magnusson målnollan när han nickade in årets första tävlingsmål efter en hörna. Bajram Ajeti fastställde slutresultat i slutminuterna efter ett fantastiskt förarbete av Tim Söderström.

Snön föll under hela matchen, men spelet kunde ändå värma denna sena söndag eftermiddag. Gefle inledde piggt, men BP spelade ändå kontrollerat. Laget höll sig till spelplanen och förivrade sig inte. Spelet byggdes bakifrån med ett bra bolltempo och hög press på Gefles backlinje.

Första halvlek är mållös, men inte utan chanser. BP vinner hörnstatistiken överlägset, men de flesta slås alldeles för långt och missriktat.

Bajram Ajeti rycker sig till ett friläge, men August Strömberg i Gefle.målet är snabbt ute och kan avstyra. Gefle har inga klara chanser under halvleken, men kan ändå hota BP i några omställningar. Mållöst i halvtid.

BP gör ett byte i halvtid. Seniordebuterande Emre Erdogdu står för en fin insats men ersätts av Tim Söderström som under andra halvlek står för en minst lika bra insats. Tio minuter in i andra halvlek har BP haft bollen och kontrollen över spelet i det närmaste till undra procent. Bollinnehavet lönar sig också efter att Ajeti fixat en hörna som Moustafa Zeidan slår med sin vänsterfot och där lagkapten Gustav Sandberg Magnusson letar sig fram vid den bortre stolpen och nickar in årets första tävlingsmål.

BP fortsätter att kontrollera matchen och står en bra prestationen. Mot slutet gör Gefle en ansats att gå för en kvittering, laget lyckas skapa lite oreda i BP, framförallt med ett bra djupledsspel och fasta situationer. Mitt i pressen ska dock BP avgöra. Tim Söderström bryter ett uppspel på mittlinjen, avancerar fram och efter samarbete med Christopher Brandeborn är Söderström inne i straffområdet och avslutar. Målvakten räddar men på returen är Bajram Ajeti framme och trycker in 2-0 bakom en chanslös Gefle-målvakt.

I Grupp vann Malmö FF mot Dalkurd FF med 2-0. Efter en spelad omgång är BP därmed gruppledare på målskillnad. Om en vecka, söndag 25 februari 15.00 spelar BP hemma mot Dalkurd FF.