Tappad seger efter straff på övertid

Det blev en svängig match på Södertälje Fotbollsarena när Telge United tog emot BP. Efter att ha vänt ett tidigt underläge fick ändå de rödsvarta åka hem besvikna, när hemmalaget k ...

Det blev en svängig match på Södertälje Fotbollsarena när Telge United tog emot BP. Efter att ha vänt ett tidigt underläge fick ändå de rödsvarta åka hem besvikna, när hemmalaget kvitterat till 2-2 på en övertidsstraff.

Telge United som vunnit tre raka matcher med 4-0 fick en bra start då Nazanin Vaseghpanah kunde slå in 1-0 efter bara 10 minuter. Ganska snart efter hade Isabell Hammarbäck chansen efter en frispelning från Daniella Novaković, men Telges målvakt lyckades avstyra. Spelet böljade sedan fram och tillbaka utan att det skapades alltför många målchanser. Med ungefär fem minuter kvar fick dock Therese Dahlberg chansen utanför straffområdet och kunde säkert sätta sitt första seriemål för säsongen.

En kvart in i andra halvlek var det även dags för Lovisa Norrby att ta plats i den interna skytteligan då hon lyckades nicka in ledningsmålet efter en hörna. Slutet av matchen blev intensiv med ganska hårt närkampsspel. Telge gav aldrig upp och efter en övertidsminut täckte Filippa Wallén bollen med handen i en stökig situation och domaren blåste för straff. Telges skyttedrottning Susan Kiryo gjorde inget misstag, och därmed fick BP nöja sig med en poäng.

-Jag tycker inte vi riktigt lyckades prestera idag, kanske som en reaktion på AIK-matchen, kommenterade Wallén efter matchen. Samtidigt var Telge bra, speciellt i sina omställningar. Vi flyttade om lite i backlinjen, då Sofia Nilsson saknades. Jag själv klev in som mittback i andra halvlek. Det var kul att få förtroendet och jag tycker att det gick okej.

Älvsjö vann borta mot IFK Norrköping och har nu fyra poäng upp till BP med fyra omgångar kvar. Sätra, ytterligare fem poäng bakom, har en teoretisk chans till serieseger, men både Tyresö och Boo är nu ute ur toppstriden.

Nästa viktiga match spelar BP fredag 8 september, mot Boo FF hemma på Grimsta.

Fakta Division 1 Södra Svealand
Telge United – BP
2-2 (1-1)
Mål: Telge: Nazanin Vaseghpanah 10; Susan Kiryo 92 (str) BP: Therese Dahlberg 41; Lovisa Norrby 62
Varningar: Telge: Vaseghpanah
Domare: Leonora Heimdahl