Tung förlust för U17

Under söndagen gästade toppkonkurrenten FC Djursholm Grimsta IP för en drabbning i U17 Allsvenskans slutspelsserie. BP kom aldrig upp i sin högsta nivå och Djursholm vann till slut ...

Under söndagen gästade toppkonkurrenten FC Djursholm Grimsta IP för en drabbning i U17 Allsvenskans slutspelsserie. BP kom aldrig upp i sin högsta nivå och Djursholm vann till slut matchen med 0-4.

Text: Philip Kämpe

Redan från början gick det mesta fel för BP. Efter några minuter blev målvakt Kristoffer Westerberg skadad och var tvungen att lämna planen. I situationen som Westerberg blev skadad i gjorde han en grym räddning när han lyckades styra en nick i ribban.

I slutet av den första halvleken tar bortalaget ledningen efter ett inlägg från vänster och en väl placerad nick från Djursholmspelare. Direkt i den andra halvleken utökar sedan Djursholm ledningen till 0-2 på straff.

Vid ställningen 0-2 har BP sin bästa period i matchen och man trycker ner gästerna lågt. Närmast kommer Paulos Abraham som dunkar en boll i ribban. Men istället åker man på ett snöpligt självmål som resulterar i att luften helt går ur hemmalaget. Djursholm lyckas även göra 0-4 när BP lyfter fram mycket folk och blir sårbara bakåt.

I nästa omgång reser BP ner till Borås för ett möte med obesegrade IF Elfsborg.

BP:s laguppställning:

Kristoffer Westerberg (Alex Hellgren Villegas) – Marcus Lindell (Max Schulz Slotte), Sebastian Håkansson (Kristoffer Grauberg Lepik), Jonathan Westerberg (K) (Rasmus Dahlén), Daniel Svensson – Jesper Ceesay, Axel Johansson (Omar Faraj), Endreas Tesfai (Alper Demirol) – Paulos Abraham (Robin Safari), Oskar Fallenius, Zeidane Inoussa