Tungt poängtapp trots stark insats

Vi var nära att kunna skriva att GSM tog oss hem igen, lagkaptenen stod för BPs ledningsmål, räddade mirakulöst på mållinjen och ledde laget som en sann kapten. Ändå skulle segern ...

Vi var nära att kunna skriva att GSM tog oss hem igen, lagkaptenen stod för BPs ledningsmål, räddade mirakulöst på mållinjen och ledde laget som en sann kapten. Ändå skulle segern och de tre poängen rinna ifrån BP i de absoluta slutminuterna när Johan Persson nickar in kvitteringen. 1-1 inför 3047 personer på Grimsta.

BP stod under tisdagskvällen för en stark och stabil insats med en stark försvarsinsats som främsta förtecken. Laget var just ett lag, slet för varandra, vårdade bollen och lagkamraterna. Ledningsmålet kom också välförtjänt.

Efter knappa kvarten når Gustav Sandberg Magnusson högst på hörna från Markus Gustafsson, som så många gånger förr. Jublet på läktarna visste inga gränser när kaptenen klev fram. Första halvlek är en hård historia med flera dueller där spelare i båda lag blir liggande med övergående smärta.

I andra halvlek svänger spelet fram och tillbaka, BP kommer till flera chanser för att öka på ledningen, men varken Kevin Kabran, Christopher Brandeborn eller Viktor Gyökeres lyckas få bollen förbi Pär Hansson i Helsingborgs mål. Istället ska stunder av individuella misstag bjuda in Helsingborgs chansmässigt i matchen och i matchens sista ordinarie minut nickar Johan Persson in slutresultatet 1-1.
– Man kan dominera en match på olika sätt, ibland lämnar man över bollinnehavet, ibland styr man det, jag tycker vi dominerar den här matchen, säger Olof Mellberg på presskonferensen.
– Vi gör en bra match och självklart är det en besvikelse att vi inte får med oss tre poäng.